Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lenivé medové rezy ( bez vaľkania plátov)

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lenive medove rezy bez valkania platov.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 125 g medu
  • 160 g cukru
  • 2 vajcia
  • 150 g masla
  • 1 sódy bikarbóny
  • 50 ml mlieka
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • Krém:
  • 1 vanilkový cukor
  • 500 g kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnca dáme mäkké maslo, med, cukor a sódu bikarbónu. Dajte na mierny oheň.

2. Krok

Za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Med zreaguje so sódou bikarbónou a začne peniť. Potom odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.

3. Krok

Nalejte zmes do misy. Po vychladnutí pridáme vajce, zalejeme mliekom izbovej teploty, pridáme soľ, vanilkový cukor a múku. Nezabudnite múku preosiať, aby sa nasýtila kyslíkom, piškóta potom pri pečení dobre narastie.

4. Krok

Konzistencia cesta by mala byť hladká, bez hrudiek, pripomínajúca hustú kyslú smotanu.

5. Krok

Vezmite plech s vysokými stranami (mám 25 x 25 cm). Namažte dno a boky maslom alebo dno vyložte s papierom na pečenie. Vyhrejeme si rúru na 180°C , a koláč pečieme 35 -40 minút..

6. Krok

Skontrolujte prepečenie pomocou drevenej špajle. Prepichnite ňou piškótu na niekoľkých miestach, ak špajdla vyjde suchá, piškóta je hotová. Koláč necháme na pechu úplne vychladnúť.

7. Krok

Vychladnutú piškótu rozrežeme pozdĺžne na 4 časti. Vrch sušienky je možné opatrne zrezať, pomrviť a mierne vysušiť v rúre. Takáto strúhanka je užitočná na posypanie koláča.

8. Krok

Na krém vezmite hustú, mastnú kyslú smotanu 20-30%. Pridáme práškový cukor, štipku vanilky a premiešame.

9. Krok

Pláty potrieme krémom a poukladáme ich na seba.. Krémom potrieme aj vrch a boky zákuska.

10. Krok

Vrch posypeme pripravenou strúhankou ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2883 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.