- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Fanta rezy
Fanta rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto:
- 6 lyžíc cukru
- 6 vajec
- 4 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 dcl oleja
- 1 prášok do pečiva
- Plnka:
- 500 g mascarpone (alebo tvarohu)
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- Na vrch:
- 7 dcl Fanty alebo mirindy
- 2 vanilkové pudingy
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice cukru
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto rozdeľte vajcia na bielky a žĺtky.. Bielká vyšľaháme do tvrdej peny s tromi lyžicami cukru. Žĺtky dobre vymiešame so zvyšnými tromi lyžicami cukru a pridáme olej. Do žĺtkovej zmesi potom vareškou zamiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, a nakoniec vmiešame bielkový sneh.. Hmotu bez hrudiek uhladíme na maslom vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
2. Krok
Kým sa pečie kakaová piškóta, tvaroh dobre roztlačíme vidličkou, vmiešame maslo izbovej teploty dva druhy cukru a čerstvo vytlačenú šťavu z citróna. Keď piškóta vychladne, rovnomerne na ňu rozotrieme tvarohovú plnku.
3. Krok
Do malého hrnca dáme pudingový prášok a zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Zriedime Fantou a dobre vymiešame. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni tri až päť minút. Je dobré, ak sa hmota stane priesvit nou a hustejšou. Počkajte 10-15 minút, potom lyžicou nalejte na tvarohovú plnku. Odložíme do chladničky aspoň na tri hodiny. Ešte lepšie je nechať zákusok odpočívať celú noc, aby bol vrch dobre zatuhnutý a chute sa spojili.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1107 videní