- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Vysoké Tatry
Vysoké Tatry
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 220 g hladkej múky
- 7 vajec
- 250 g masla
- 3 dcl vody
- Plnka:
- 3 čokoládové pudingy
- 7 dcl mlieka
- 250 g masla
- 8 lyžíc medu
- 200 g tmavej čokolády
- Šľahačková pena:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 stužovače šľahačky
- 0,5 dcl vody
- 1 lyžička práškovej želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Privedieme do varu vodu, vmiešame maslo alebo margarín a na ohni uvaríme múku. Ochlaďte do vlažnosti a potom po jednom vmiešajte vajíčka. Vymiešané cesto rozdelíme na 2 časti..
2. Krok
Obe cestá vkladáme lyžicou namočenou vo vode na pech vyložený s papierom a pečenie.. Upečieme dve piškóty . Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C bez toho aby sme otvárali dvierka 20 - 23 minút.. Na ceste sa vytvoria kopčeky a nafúkne sa...
3. Krok
Privedieme do varu mlieko uvaríme klasickým spôsobom puding.. Ešte do horúceho , pridáme čokoládu, med a maslo .
4. Krok
Jedno cesto necháme na plechu a navrstvíme vychladnutú čokoládovú plnku.. Vyšľaháme šľahačku. Primiešame potom do nej želatínu , ktorú si predtým namočíme do vody a zahrejeme.. Vmiešame do šľahačky a ešte trochu prešľaháme.
5. Krok
Šľahačovú penu navrstvíme na krém a prikryjeme druhým plátom odpaľovaného cesta. vrchný plát jemne zatlačte.. Vrch zákuska buď to posypte práškovým cukrom, alebo prelejte čokoládovou polevou..
Priemerné hodnotenie receptu
(2.7 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2800 videní