- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Metrový koláč
Metrový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto :
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajcia
- 1/4 hrnčeka oleja
- 1/4 hrnčeka vody
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 lyžice kakaa
- Plnka:
- 1 zlatý klas
- 2 hrnčeky mlieka
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 maslo
- 2 lyžice rumu
- Poleva:
- 1 čokoláda na varenie
- 2 lyžice Cery
Postup prípravy
1. Krok
Cukor vymiešame so žĺtkami do peny , pridáme vanilkový cukor a po častiach zašľaháme olej. Prilejeme vlažnú vodu a znova zašľaháme, ako posledné pridáme po častiach preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne stierkou vmiešame do cesta. Formy na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou.. Do jednej formy vylejeme polovicu cesta .. do druhej polovice cesta vmiešame kakao a dobre ho zapracujeme..
2. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 45 minút..
3. Krok
Po upečení preklopíme na tácku a prikryjeme vlhkou utierkou.. Potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.. Vychladnuté nakrájame na 1 cm plátky.
4. Krok
Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding ktorý necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny pridáme rum a po častiach zašľaháme vychladnutý puding .. Striedavo krémom natierame plátky piškóty a lepíme ich krémom k sebe.. Zvyšnou plnkou potrieme vrch koláča a necháme stuhnúť v chladničke ..Pripravíme si čokoládovú polevu a koláčik ňou celý prelejeme.. Krájame šikmým rezom, aby bolo na reze vidieť aj tmavé aj bledé cesto..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1101 videní