Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Metrový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Metrovy web.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
Hrncek.png
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1/4 hrnčeka vody
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 lyžice kakaa
  • Plnka:
  • 1 zlatý klas
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 maslo
  • 2 lyžice rumu
  • Poleva:
  • 1 čokoláda na varenie
  • 2 lyžice Cery
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cukor vymiešame so žĺtkami do peny , pridáme vanilkový cukor a po častiach zašľaháme olej. Prilejeme vlažnú vodu a znova zašľaháme, ako posledné pridáme po častiach preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne stierkou vmiešame do cesta. Formy na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou.. Do jednej formy vylejeme polovicu cesta .. do druhej polovice cesta vmiešame kakao a dobre ho zapracujeme..

2. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 45 minút..

3. Krok

Po upečení preklopíme na tácku a prikryjeme vlhkou utierkou.. Potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.. Vychladnuté nakrájame na 1 cm plátky.

4. Krok

Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding ktorý necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny pridáme rum a po častiach zašľaháme vychladnutý puding .. Striedavo krémom natierame plátky piškóty a lepíme ich krémom k sebe.. Zvyšnou plnkou potrieme vrch koláča a necháme stuhnúť v chladničke ..Pripravíme si čokoládovú polevu a koláčik ňou celý prelejeme.. Krájame šikmým rezom, aby bolo na reze vidieť aj tmavé aj bledé cesto..

reklama:
Metrovy recept.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1359 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.