Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Citrónový koláč s bazovým sirupom a s krémom z bielej čokolády

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citronovy kolac 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com www.mindmegette.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 225 g masla
  • 225 g práškového cukru
  • 4 vajcia M
  • 225 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • kôra z jedného citróna
  • 4 lyžičky bazového sirupu
  • Preliv zo sirupu:
  • 1,5 dcl bazového sirupu
  • 0,5 dcl citrónovej šťavy
  • 100 g cukru
  • Krém z bielej čokolády:
  • 100 g bielej čokolády
  • 5 bielkov
  • 320 g práškového cukru
  • 320 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo vyšľaháme v robote, potom pridáme cukor a pokračujeme v šľahaní. Do samostatnej misky odvážime múku, prášok do pečiva, soľ a nastrúhame citrónovú kôru, z ktorej si trochu odložíme na ozdobu. Miešanie sa nastaví na nižšiu rýchlosť a do cukrového masla sa striedavo pridáva múčna zmes a vajcia. Na záver pridáme aj bazový sirup, potom cesto uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie s vyššími okrajmi a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20-25 minút.

2. Krok

Na sirup zohrievajte ingrediencie v malom hrnci, kým sa cukor úplne neroztopí, a potom nechajte vychladnúť.

3. Krok

Rozpustite čokoládu . Cukor s bielkom dáme nad vodný kúpeľ a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Je to asi 10 minút. Zmes by mala mať pred vybratím z pary 72°C .. Potom krém šľahajte pri vysokej rýchlosti asi 10 minút, kým sa nedosiahne stabilná lesklá pena. Postupne pridávame mäkké maslo a rozpustenú bielu čokoládu.

4. Krok

Okraje koláča odrežte a dobre polejte sirupom, potom natrite povrch krémom z bielej čokolády. Citrón sa nakrája na veľmi tenké krúžky, a ozdobíme ním náš koláčik.. Nakoniec použijeme aj nastrúhanú citrónovú kôru ...

reklama:
Citronovy kolac 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

515 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.