Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medove rezy.png
21
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 2 hrnčeky hladkej múky (250 ml)
  • 1 hrnček cukru
  • 150 g masla
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 vajcia
  • Krém:
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 500 g kyslej smotany
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vezmite panvicu s hrubým dnom a vysokými stranami. Vložte do nej maslo, pridajte cukor, pridajte med. Dajte ju na malý oheň a za stáleho miešania varte až do varu. Hneď ako sa to stane, pridajte do hmoty sódu.

2. Krok

Za stáleho miešania zmes povaríme asi 2 minúty. Najprv zbelie a zväčší objem a potom sa usadí a získa karamelovú farbu. Odstráňte panvicu z ohňa.

3. Krok

Výsledná hmota sa ochladí na izbovú teplotu. Potom do nej rozšľaháme vajíčka. Dobre vymiešame metličkou do hladka. Bude to mať tmavú farbu, nezľaknite sa , tak to má vyzerať..

4. Krok

Do hrnca začnite po častiach pridávať preosiatu múku, po každej lyžici dobre premiešajte. Výsledkom je lepkavé cesto strednej hustoty, ktoré sa dá rozotrieť lyžicou. Múky môže ísť viac alebo menej, ako je uvedené v recepte, riaďte sa konzistenciou cesta.

5. Krok

Vezmite plech na pečenie (mám 30 x 40 cm) a prikryte ho pergamenom. Na to rozotrieme polovicu cesta v tenkej vrstve. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 10-15 minút. Presný čas bude závisieť od vašej rúry. Cesto sa zdvihne a po stlačení vyskočí späť. Hotovú piškótu vyberte z rúry a vyberte aj z plechu . druhú piškótu pečieme rovnakým spôsobom. Nechajte ich vychladnúť.

6. Krok

Krém: Do kyslej smotany nasypeme práškový cukor. Prísady vymiešame metličkou do hladka. Nepoužívam mixér, pretože teplom kyslá smotana pri šľahaní zredne. Krém je pripravený, zostáva zostaviť rez..

7. Krok

Hotové piškóty odstráňte z papiera a položte na seba. Rozrežte ich na polovicu a polovice tiež položte na seba. Okraje výsledného obdĺžnika rovnomerne orežte. Odrezky nevyhadzujte - pôjdu na posypanie vrchnej časti.

8. Krok

Vykrojené koláčiky potrieme kyslou smotanou. Vrchnú piškótu nenatierajte, krém na ňu s odložte do chladničky . Navrch položte dosku a položte na ňu záťaž. Zaťažené piškóty nechajte na noc v chladničke.. Takto získate dokonale rovnomerné a úhľadné rezy.

9. Krok

Po noci v chladničke natrieme vrchnú piškótu zvyškom krému. Obrezky rozmixujte alebo dajte do mikroténového vrecka a podrvte ich valčekom.. Vrch medovníka posypeme mrveničkou. Okraje som opäť orezala, aby boli koláčiky rovnomernejšie. Potom nakrájajte na rezy..

reklama:

1 2.png
www.canva.com
2 2.png

 

1 1.jpg
1000.menu
2 1.jpg
1000.menu
3 1.jpg
1000.menu
4 1.jpg
1000.menu
5 1.jpg
1000.menu
6 1.jpg
1000.menu
7 1.jpg
1000.menu
8 1.jpg
1000.menu
9 1.jpg
1000.menu
10 1.jpg
1000.menu
11.jpg
1000.menu
12.jpg
1000.menu
13.jpg
1000.menu
14.jpg
1000.menu
15.jpg
1000.menu
16.jpg
1000.menu
17.jpg
1000.menu
18.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

469 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.