Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lamingtonky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lamingtonky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 230 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 100 g masla
  • 70 g oleja
  • 220 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • jahodový džem
  • Na namáčanie:
  • 170 g tmavej čokolády
  • 40 g masla
  • 200 ml mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 20 g kakaa
  • 5 lyžíc vody
  • kokos strúhaný
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 175°C a štvorcovú formu s hranou 20 cm vyložte papierom na pečenie. V mise premiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. V inej mise prešľahajte mlieko a vanilkový extrakt. Do misy od robota s lopatkou dajte maslo, olej a cukor a nechajte utrieť, aby zmes ľahko zosvetlila. Po jednom zapracujte vajcia a potom po častiach pridávajte múčnu a mliečnu zmes. Zmiešané cesto vlejte do pripravenej formy a dajte piecť na 25–35 minút, špajdla zapichnutá do stredu by na sebe mala mať mokré omrvinky. Nechajte 10–15 minút vychladnúť, vyberte z formy a na mriežke nechajte úplne vychladnúť.

2. Krok

Vychladnutú piškótu po stranách zrežte a horizontálne prerežte na pol. Spodnú polovicu potrite džemom, priklopte hornou polovicou, nakrájajte na kocky a dajte zmraziť cca na 1–2 hodiny. Na dokončenie nechajte čokoládu, maslo a mlieko rozpustiť nad vodným kúpeľom. Potom zložte z vodného kúpeľa, premiešajte a zapracujte cukor a kakao. Nakoniec ľahko zrieďte horúcou vodou – zmes nesmie byť ani príliš tekutá, ani hustá. Pomocou dvoch vidličiek potom mrazené kocky namáčajte v čokoláde a obaľujte v kokose.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

819 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.