Kráter
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 250 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru
- 1 dcl mlieka
- 1 dcl oleja
- 20 g kakaa
- 5 vajec
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- Pudingový krém:
- 8 dcl mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- Poleva:
- 500 g kyslej smotany
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Plech (30x 20) vymastíme olejom a vysypeme múkou. Otraste prebytočnú múku. Rúru vyhrejeme na 180°C.
2. Krok
Vaječné bielky vyšľaháme so štipkou soli. Za stáleho šľahania postupne vmiešame polovicu cukru. vyšľaháme tuhý sneh. Do misy preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva.
3. Krok
Žĺtky a zvyšný cukor vyšľaháme, kým nezískame hustý bledý krém. Vmiešame mlieko a olej, potom preosiatu zmes. Vymiešame na hladké cesto. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. V troch fázach, metličkou alebo stierkou.
4. Krok
Nalejte cesto na plech. Na to poukladáme kôpky pudingového krému. Ktoré dávkujeme lyžicou. Koláč pečieme 35-40 minút. Upečený je, keď sa vytiahne suché špáradlo zapichnuté do stredu koláča.
5. Krok
PUDINGOVÝ KRÉM. Pudingový prášok dohladka vymiešame s niekoľkými lyžicami mlieka. Podľa návodu na obale. Zvyšné mlieko prevaríme s cukrom a vanilkovým cukrom. Uvaríme puding a ten necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Poleva: Kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor dobre vymiešame. Plech vyberte z rúry bez toho, aby ste ju vypli. Koláč rovnomerne potrieme kyslou smotanou. Potom pečieme ešte 10 minút. Upečený koláč ochlaďte na izbovú teplotu. Potom do chladničky, aby sa ľahšie krájal.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1115 videní