- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Nanukové kocky
Nanukové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- piškóta:
- 5 vajec
- 80 g práškového cukru
- 80 g hladkej múky
- 25 g kakaa
- 0,5 lyžičky prášku do pečiva
- Krém:
- 80 g hladkej múky
- 80 g kukuričného škrobu
- 1 liter mlieka
- 150 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 250 g masla izbovej teploty
- sirup:
- 250 ml vody
- 100 g cukru
- čokoládová poleva:
- 180 g čokolády na varenie
- 80 ml oleja
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si pripravíme krém. Do misy preosejeme múku a kukuričný škrob. Pridajte cukor a rýchlo premiešajte ingrediencie. Z celkového množstva mlieka odoberte asi deciliter a nalejte do nádoby so suchými prísadami. Dobre premiešajte, aby ste získali úplne hladkú zmes bez hrudiek.
2. Krok
Do hrnca nalejte zvyšok mlieka a priveďte ho do varu. Hrniec odstavíme a do horúceho mlieka vmiešame zmes múky, mlieka, škrobu a cukru. Hrniec dáme späť na sporák a zmes varíme za stáleho miešania na miernom ohni, kým nevznikne hustý krém. Krém dáme do misky a prikryjeme priehľadnou potravinovou fóliou. Necháme dobre vychladnúť.
3. Krok
Na piškótu oddeľte bielky a žĺtky do dvoch misiek. Bielky vyšľaháme elektrickým šľahačom na tuhý sneh, k žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Zmes preosejeme k rozšľahaným žĺtkom a ručným šľahačom pomaly vmiešame. Na záver vmiešame z dvoch až troch krokoch vyšľahaný sneh z bielkov.
4. Krok
Plech (veľkosť cca 23 x 33 cm) vymastíme maslom a múkou (zbavíme prebytočnej múky). Nalejeme do nej piškótové cesto a stierkou ho rozotrieme po celej ploche a vrch uhladíme. Pečieme 20-25 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Upečenú piškótu vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
5. Krok
Pripravíme si sirup, ktorým navlhčíme upečenú sušienku. Dajte hrniec s vodou a cukrom na sporák. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni, aby sa všetok cukor roztopil. Keď sirup vrie, odstavte . Horúcim sirupom zalejeme vychladnutú piškótu a necháme všetko vychladnúť.
6. Krok
Dokončíme krém, ktorý nanesieme na namočenú piškótu. Zmäknuté maslo vymiešame elektrickým mixérom do krémova, potom postupne po lyžičkách pridávame vychladnutý krém. Keď získate svetlý a jednotný maslový krém, prestaňte miešať. Na namočenú piškótu nanesieme pripravený krém. Pomocou stierky uhlaďte vrch.
7. Krok
Nakoniec si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu na sekáme na kúsky a spolu s olejom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Jemne premiešame, aby sme získali úplne hladkú čokoládovú polevu, trochu ju vychladíme a potom nalejeme na krém. Pred krájaním na kúsky koláč dobre vychlaďte. Uložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
606 videní