Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výroba majonézy tyčovým mixérom z troch surovín: Hustú majonézu bez vajec urobíte za pár €

Hustú majonézu bez vajec urobíte za pár €
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Výroba majonézy tyčovým mixérom z troch surovín: Hustú majonézu bez vajec urobíte za pár € Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Chceli by ste si pripraviť hustú majonézu bez vajec? Pokiaľ ako hlavné ingrediencie zvolíte mlieko, olej a soľ, je to veľmi jednoduchá a lacná záležitosť. Ako na to? Zvoľte výrobu majonézy tyčovým mixérom a výsledok vás milo prekvapí svojou konzistenciou aj chuťou.

Čo potrebujete na hustú majonézu bez vajec? Samotné 3 suroviny

  • 1 diel polotučného mlieka
  • 2 diely repkového oleja
  • soľ podľa chuti

Postup na výrobu majonézy tyčovým mixérom

  1. Zvlášť do nádob si pripravte 1 diel polotučného mlieka (napríklad 75 mililitrov) a 2 diely repkového oleja (napríklad 150 mililitrov).
  2. Polotučné mlieko a repkový olej nechajte chvíľu odstáť. Aby ste zvládli vyrobiť hustú majonézu tyčovým mixérom, mlieko a repkový olej musia mať zhodnú izbovú teplotu.
  3. Mlieko a repkový olej nalejte do vysokej šľahacej nádoby a túto zmes osoľte.
  4. Pripravte si tyčový mixér. Prístroj vsuňte až na dno do vysokej šľahacej nádoby s mliekom a olejom a zapnite ho.
  5. So zapnutým tyčovým mixérom pohybujte veľmi pomaly smerom nahor zhruba 10 sekúnd. Vďaka tomuto postupu okamžite vyrobíte hustú majonézu bez vajec, ktorú môžete následne podľa chuti využiť ako studenú omáčku alebo na prípravu pokrmov v studenej kuchyni.
Hustú majonézu bez vajec urobíte za pár €
Výroba majonézy tyčovým mixérom z troch surovín: Hustú majonézu bez vajec urobíte za pár €Foto: www.gettyimages.com

Domáca majonéza bez vajec: Na čo sa hodí?

Domácu majonézu bez vajec, ktorú ste si pripravili z oleja, mlieka a soli, môže používať ako klasickú studenú omáčku na hlavné jedlá. Je skvelá aj do zemiakového šalátu či zeleninového šalátu, využiť ju môžete aj na prípravu domácich desiatových šalátov.

Z domácej majonézy bez vajec si ľahko pripravíte aj chutnú domácu tatarku. Ako na to? Majonézu okoreňte, pridajte do nej podľa chuti plnotučnú horčicu, nadrobno nasekanú cibuľu a najemno nastrúhanú nakladanú uhorku. Takto pripravenú domácu tatárku môžete tiež dochutiť nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.