- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Výroba majonézy tyčovým mixérom z troch surovín: Hustú majonézu bez vajec urobíte za pár €
Výroba majonézy tyčovým mixérom z troch surovín: Hustú majonézu bez vajec urobíte za pár €
Chceli by ste si pripraviť hustú majonézu bez vajec? Pokiaľ ako hlavné ingrediencie zvolíte mlieko, olej a soľ, je to veľmi jednoduchá a lacná záležitosť. Ako na to? Zvoľte výrobu majonézy tyčovým mixérom a výsledok vás milo prekvapí svojou konzistenciou aj chuťou.
Čo potrebujete na hustú majonézu bez vajec? Samotné 3 suroviny
- 1 diel polotučného mlieka
- 2 diely repkového oleja
- soľ podľa chuti
Postup na výrobu majonézy tyčovým mixérom
- Zvlášť do nádob si pripravte 1 diel polotučného mlieka (napríklad 75 mililitrov) a 2 diely repkového oleja (napríklad 150 mililitrov).
- Polotučné mlieko a repkový olej nechajte chvíľu odstáť. Aby ste zvládli vyrobiť hustú majonézu tyčovým mixérom, mlieko a repkový olej musia mať zhodnú izbovú teplotu.
- Mlieko a repkový olej nalejte do vysokej šľahacej nádoby a túto zmes osoľte.
- Pripravte si tyčový mixér. Prístroj vsuňte až na dno do vysokej šľahacej nádoby s mliekom a olejom a zapnite ho.
- So zapnutým tyčovým mixérom pohybujte veľmi pomaly smerom nahor zhruba 10 sekúnd. Vďaka tomuto postupu okamžite vyrobíte hustú majonézu bez vajec, ktorú môžete následne podľa chuti využiť ako studenú omáčku alebo na prípravu pokrmov v studenej kuchyni.
Domáca majonéza bez vajec: Na čo sa hodí?
Domácu majonézu bez vajec, ktorú ste si pripravili z oleja, mlieka a soli, môže používať ako klasickú studenú omáčku na hlavné jedlá. Je skvelá aj do zemiakového šalátu či zeleninového šalátu, využiť ju môžete aj na prípravu domácich desiatových šalátov.
Z domácej majonézy bez vajec si ľahko pripravíte aj chutnú domácu tatarku. Ako na to? Majonézu okoreňte, pridajte do nej podľa chuti plnotučnú horčicu, nadrobno nasekanú cibuľu a najemno nastrúhanú nakladanú uhorku. Takto pripravenú domácu tatárku môžete tiež dochutiť nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.