Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Eclairs „Tiramisu“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Eclairs.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 16
  • Porcií: 16
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 85 g vody
  • 85 g mlieka
  • 70 g masla
  • 110 g hladkej múky
  • 160 g vajec
  • 1/2 lyžice cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • Sirup:
  • 150 g vody
  • 50 g cukru
  • 1 lyžica mletej čerstvej kávy
  • 30 g brandy alebo amaretta
  • Krém:
  • 400 g mascarpone
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • Okrem toho :
  • 100 g piškót
  • 1 lyžica kakao
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do panvice nalejte vodu, mlieko, pridajte soľ, cukor a maslo nakrájané na kúsky. Dáme na oheň a varíme, kým sa maslo nerozpustí. Odstráňte a vmiešajte múku. Vrátime na oheň a za stáleho miešania varíme, kým sa cesto nestočí do gule a na dne sa nezačne vytvárať kôrka, asi 2 minúty.

2. Krok

Znova odstráňte z tepla a nechajte 5 minút postáť. Pridávajte vajcia jedno po druhom a po každom premiešajte, až kým nebude cesto hladké a kompaktné . Neustále sledujte konzistenciu - cesto by nemalo byť príliš tekuté, ale ani husté. V závislosti od veľkosti vajec môžete potrebovať viac alebo menej. Preto je pre istotu lepšie posledné vajíčko rozšľahať vidličkou a po častiach pridávať. Cesto by malo byť hladké a lesklé.

3. Krok

Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a necháme asi hodinu vychladnúť. Na plech si dáme papier na pečenie , alebo silikónovú podložku .Mám trysku - francúzsku hviezdu, priemer 12 mm. Najlepší výsledok dosiahnete, ak zákusky pečiete na dierkovanej podložke.

4. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme 10 minút. Potom znížte teplotu na 180°C a pečte do zlatista, asi 25-30 minút. Odstráňte eclairs z plechu na pečenie a nechajte úplne vychladnúť na mriežke. Na sirup zmiešajte v hrnci vodu s kávou a cukrom. Priveďte do varu, odstráňte z tepla a prikryte pokrievkou. Necháme 15-20 minút vylúhovať. Potom precedíme cez jemné sitko. Pridajte brandy.

5. Krok

Na krém vymiešajte studenú šľahačkovú smotanu a mascarpone do hladka. Na samom konci pridajte práškový cukor. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s tryskou. Nožom na chlieb odrežte vrcholy zákuskov. Krém nastriekame do 2/3 objemu dutiny.

6. Krok

Ďalej vložte kúsky piškót namočených v kávovom sirupe. Na vrch nastriekame zvyšný krém. Potom posypte zákusky kakaovým práškom cez sitko a dajte do chladničky, na 3-4 hodiny.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

345 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.