Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Eclairs „Tiramisu“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Eclairs.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 16
  • Porcií: 16
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 85 g vody
  • 85 g mlieka
  • 70 g masla
  • 110 g hladkej múky
  • 160 g vajec
  • 1/2 lyžice cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • Sirup:
  • 150 g vody
  • 50 g cukru
  • 1 lyžica mletej čerstvej kávy
  • 30 g brandy alebo amaretta
  • Krém:
  • 400 g mascarpone
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • Okrem toho :
  • 100 g piškót
  • 1 lyžica kakao
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do panvice nalejte vodu, mlieko, pridajte soľ, cukor a maslo nakrájané na kúsky. Dáme na oheň a varíme, kým sa maslo nerozpustí. Odstráňte a vmiešajte múku. Vrátime na oheň a za stáleho miešania varíme, kým sa cesto nestočí do gule a na dne sa nezačne vytvárať kôrka, asi 2 minúty.

2. Krok

Znova odstráňte z tepla a nechajte 5 minút postáť. Pridávajte vajcia jedno po druhom a po každom premiešajte, až kým nebude cesto hladké a kompaktné . Neustále sledujte konzistenciu - cesto by nemalo byť príliš tekuté, ale ani husté. V závislosti od veľkosti vajec môžete potrebovať viac alebo menej. Preto je pre istotu lepšie posledné vajíčko rozšľahať vidličkou a po častiach pridávať. Cesto by malo byť hladké a lesklé.

3. Krok

Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a necháme asi hodinu vychladnúť. Na plech si dáme papier na pečenie , alebo silikónovú podložku .Mám trysku - francúzsku hviezdu, priemer 12 mm. Najlepší výsledok dosiahnete, ak zákusky pečiete na dierkovanej podložke.

4. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme 10 minút. Potom znížte teplotu na 180°C a pečte do zlatista, asi 25-30 minút. Odstráňte eclairs z plechu na pečenie a nechajte úplne vychladnúť na mriežke. Na sirup zmiešajte v hrnci vodu s kávou a cukrom. Priveďte do varu, odstráňte z tepla a prikryte pokrievkou. Necháme 15-20 minút vylúhovať. Potom precedíme cez jemné sitko. Pridajte brandy.

5. Krok

Na krém vymiešajte studenú šľahačkovú smotanu a mascarpone do hladka. Na samom konci pridajte práškový cukor. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s tryskou. Nožom na chlieb odrežte vrcholy zákuskov. Krém nastriekame do 2/3 objemu dutiny.

6. Krok

Ďalej vložte kúsky piškót namočených v kávovom sirupe. Na vrch nastriekame zvyšný krém. Potom posypte zákusky kakaovým práškom cez sitko a dajte do chladničky, na 3-4 hodiny.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

303 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.