- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Langoš s jogurtom
Langoš s jogurtom
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 1 balík sušeného droždia
- 1,5 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
- 1 vajce
- 180 g bieleho jogurtu
- olej na vysmážanie
Postup prípravy
1. Krok
Múku preosejeme do misy a zmiešame so soľou, cukrom a droždím. Pridajte vajce a jogurt a ingrediencie mieste čistými rukami alebo kuchynským robotom, kým sa nezlepia a nevytvoria cesto. V prípade potreby pridajte ešte trochu vlažnej vody. Cesto potom vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, kde sa dobre vymiesi, aby bolo vláčne a mäkké a nelepilo sa na ruky a pracovnú dosku.
2. Krok
Vymiesené cesto vytvarujeme do gule, vložíme do misy, prikryjeme kúskom priehľadnej potravinovej fólie a uložíme na 4 hodiny do chladničky, aby cesto vykyslo.
3. Krok
Vyberte misku s cestom z chladničky a vo vhodne veľkom hrnci zohrejte dostatočné množstvo oleja. Z vykysnutého cesta odtrhnite kúsok veľký ako dlaň a prstami ho rozvaľkajte čo najtenšie na langoš tak, aby boli okraje hrubšie a stred tenší . Langoše opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista a potom necháme odkvapkať na papierových utierkach. Postup opakujeme, kým sa nám neminie cesto.
4. Krok
Ešte teplé langoše podávame na tanieroch. Podávajú sa s cesnakovou vodou alebo s voliteľnými prísadami, ako je kyslá smotana, strúhaný syr, nakrájaná šunka alebo cibuľa, kečup atď.
5. Krok
Najjednoduchší spôsob, ako natiahnuť langoš, je vyformovať z neho guľu, potom ju sploštiť a potom ju pomaly ťahať prstami od stredu smerom von.
6. Krok
Cesnakovú vodu pripravíme tak, že 4 až 5 strúčikov cesnaku pretlačíme, dáme do misky a zalejeme 1 dl studenej vody. Osolíme a prikryjeme. Cesnakovú vodu je najlepšie pripraviť deň vopred.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
394 videní