Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Langoš s jogurtom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Langos.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 1 balík sušeného droždia
  • 1,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 vajce
  • 180 g bieleho jogurtu
  • olej na vysmážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme do misy a zmiešame so soľou, cukrom a droždím. Pridajte vajce a jogurt a ingrediencie mieste čistými rukami alebo kuchynským robotom, kým sa nezlepia a nevytvoria cesto. V prípade potreby pridajte ešte trochu vlažnej vody. Cesto potom vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, kde sa dobre vymiesi, aby bolo vláčne a mäkké a nelepilo sa na ruky a pracovnú dosku.

2. Krok

Vymiesené cesto vytvarujeme do gule, vložíme do misy, prikryjeme kúskom priehľadnej potravinovej fólie a uložíme na 4 hodiny do chladničky, aby cesto vykyslo.

3. Krok

Vyberte misku s cestom z chladničky a vo vhodne veľkom hrnci zohrejte dostatočné množstvo oleja. Z vykysnutého cesta odtrhnite kúsok veľký ako dlaň a prstami ho rozvaľkajte čo najtenšie na langoš tak, aby boli okraje hrubšie a stred tenší . Langoše opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista a potom necháme odkvapkať na papierových utierkach. Postup opakujeme, kým sa nám neminie cesto.

4. Krok

Ešte teplé langoše podávame na tanieroch. Podávajú sa s cesnakovou vodou alebo s voliteľnými prísadami, ako je kyslá smotana, strúhaný syr, nakrájaná šunka alebo cibuľa, kečup atď.

5. Krok

Najjednoduchší spôsob, ako natiahnuť langoš, je vyformovať z neho guľu, potom ju sploštiť a potom ju pomaly ťahať prstami od stredu smerom von.

6. Krok

Cesnakovú vodu pripravíme tak, že 4 až 5 strúčikov cesnaku pretlačíme, dáme do misky a zalejeme 1 dl studenej vody. Osolíme a prikryjeme. Cesnakovú vodu je najlepšie pripraviť deň vopred.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

394 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.