Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Torta Kinder Pingui

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Torta kinder pingui.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 2 vajcia
  • 70 g cukru
  • 45 g hladkej múky
  • 15 g kakaa
  • Na navlhčenie piškóty:
  • 80 ml mlieka
  • 15 g kakaa
  • Čokoládová stredná vrstva:
  • 50 g horkej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • Mliečny krém:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 170 g kondenzovaného mlieka
  • 3,5 plátku želatíny
  • 30 ml mlieka
  • Čokoládová poleva:
  • 60 g čokolády na varenie
  • 70 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 180°C. Vajcia šľaháme s cukrom na najvyšších otáčkach 10 minút. Suché ingrediencie zmiešame a preosejeme do vaječnej zmesi. Jemne ich vmiešajte stierkou. Cesto rovnomerne rozotrieme do 18 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (spodok) a pečieme 13-15 minút.

2. Krok

Upečenú piškótu po niekoľkých minútach opatrne vyberte z formy a ochlaďte na mriežke. Vychladnutú rozrežte priečne na dve rovnaké časti. Piškótu potom prelejeme zohriatym mliekom , v ktorom sme rozmiešali kakao.

3. Krok

Čokoládu na medzivrstvu rozpustíme spolu so smotanou, a necháme mierne vychladnúť.

4. Krok

Smotanu vyšľaháme do stredne tuha a dáme do chladničky. Syr mascarpone vymiešame dohladka s kondenzovaným mliekom. Plátky želatíny namočte na 5 minút do studenej vody. Mlieko zohrejte a rozmiešajte v ňom vyžmýkané plátky želatíny. Vlejeme do krému a ručným šľahačom dobre rozmiešame. Nakoniec stierkou jemne vmiešame šľahačku a krém rozdelíme na dve rovnaké časti.

5. Krok

Do tortovej formy najskôr vlažte prvý plát piškóty navlhčite ju, ako som písala vyššie. Na piškótu najskôr dáme polovicou krému a uhladíme povrch. Tortu dáme na 15 minút do chladničky, aby krém trochu stuhol. Vychladnutú čokoládu na medzivrstvu rovnomerne rozotrieme na krém, pričom necháme 1 cm voľný okraj. Druhú polovicu krému vložte do cukrárskeho vrecka a nastriekajte najskôr okraj , potom cez čokoládu. Krém zarovnáme a položíme naň druhú piškótu. Piškótu navlhčíme zvyšným kakaom a vložíme do chladničky.

6. Krok

Pripravíme si čokoládovú polevu : Kúsky čokolády so smotanou roztopte nad parou . Čokoládu ochlaďte aspoň do vlažna a medzitým ju niekoľkokrát premiešajte. Vychladnutú čokoládu nalejte na vrchnú piškótu a rovnomerne rozotrite. Tortu chlaďte aspoň 6 hodín, potom ju ozdobte podľa želania.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

954 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.