- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Zákusok s kakaovým krémom, šľahačkou a mascarpone
Zákusok s kakaovým krémom, šľahačkou a mascarpone
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Plech 25 x 35
- 4 vajcia
- 200 ml mlieka
- 320 g hladkej múky
- 400 g práškového cukru
- 120 ml oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžičky jedlej sódy
- 200 ml silenej kávy
- 100 g tmavého kakaa
- 1 vanilkový cukor
- šťava z polovice citróna
- štipka soli
- Krém:
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 80 g kakaa
- 1 lyžička instantnej kávy
- 4 lyžice medu
- 500 ml smotany na šľahanie
- Podľa chuti práškový cukor
- Na zdobenie :
- čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Vyhrejeme rúru na 180°C. V miske zmiešame múku s kakaom, soľou, práškom do pečiva a jedlou sódou. V inej väčšej miske zľahka rozšľaháme vajcia, pridáme cukor a miešame 3-4 minúty. Potom pridajte mlieko, olej, kávu, citrónovú šťavu a vanilkový cukor. Všetko spolu vymiešame.. Pridáme suché ingrediencie a metličkou dobre premiešame, aby nezostali hrudky. Cesto sa zdá byť riedke, ale neprepadajte panike. Pripravíme si plech, vložíme papier na pečenie, ja som ho trochu vymastila olejom a vylejeme cesto .
2. Krok
Plech vložíme do rúry a pečieme 38 minút. Vyberte plech z rúry a nechajte piškótu vychladnúť. Keď úplne vychladne, položte na vrch podnosu, v ktorom budete koláč zostavovať plech preklopte. plát rozkrojte podľa toho koľko vrstiev krému chcete mať.. Môžete na 2 alebo tri kusy..
3. Krok
Krém Do misky dáme mascarpone, med, instatnú kávu a kakao. Lyžicou premiešame, pridáme smotanu, a všetko spolu vyšľaháme do hustého krému.
4. Krok
Zostavíme zákusok , vrch zľahka potrieme tenkou vrstvou krému a dozdobíme čokoládovými hoblinami alebo čokoládovým posypom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
392 videní