Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kleopatra

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kleopatra.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Kávová piškóta:
  • 50 ml horúcej vody
  • 3 vajcia
  • 100 g cukru
  • 30 ml oleja
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 lyžička karamelového toppingu
  • 10 g instantnej kávy
  • Kakaková piškóta :
  • 30 g kakaa
  • 75 ml horúcej vody
  • 3 vajcia
  • 100 g cukru
  • 30 ml oleja
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • pár kvapiek vanilkovej esencie
  • Čokoládový krém:
  • 200 g horkej čokolády 53 %
  • 250 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 160 g práškového cukru
  • 30 g kakaa
  • vanilková esencia
  • 20 kakaových sušienok
  • silná presso káva 300 ml
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kávová piškóta: Zalejeme instatnú kávu a necháme vychladnúť. Vyšľaháme vajcia so soľou, pridajte cukor, šľaháme kým sa cukor nerozpustí pridáme karamelový topping; znížte rýchlosť mixéra a postupne pridávajte olej, potom vychladnutnú kávu. Nakoniec preosejeme múku spolu s práškom do pečiva a vareškou premiešame. Zmes vylejeme na plech (20×30 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.

2. Krok

Čokoládová piškóta : Kakaový prášok zmiešame s horúcou vodou a necháme vychladnúť. Vyšľaháme vajcia so soľou, pridajte cukor, miešajte, kým sa neroztopí pridáme vanilkovú esenciu; znížte rýchlosť mixéra postupne pridávajte olej, potom rozpustený kakaový prášok. Nakoniec preosejeme múku s práškom do pečiva a vareškou premiešame. Pečieme pri 180°C asi 20 minút ..

3. Krok

Čokoládový krém : Čokoládu rozpustíme v mikrovlnke alebo v parnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Suroviny by mali mať izbovú teplotu. Mäkké maslo trochu vyšľaháme, potom pridajte mascarpone (z izbovej teploty) v 2 dávkach, trochu premiešajte, aby sa ingrediencie prepojili, potom v 3 dávkach vmiešame rozpustenú čokoládu, trochu premiešajte, aby sa spojila . Nakoniec pridáme kakaový prášok, práškový cukor a vanilkovú esenciu. Všetko spojte a potom rozdeľte krém na 3 časti.

4. Krok

Zákusok zostavíme tak , čokoládová piškóta pofŕkaná espressom-1/3 krému-druhá vrstva bude z kakaových sušienok ktoré namočíme do kávy -1/3 krému -kávová piškóta-1/3 krému. Poslednú vrstvu krému , môžete naniesť ozdobne..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

512 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.