Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo so zvyšnou zemiakovou kašou? Pripravte si nasledujúce recepty

Čo so zvyšnou zemiakovou kašou?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čo so zvyšnou zemiakovou kašou? Pripravte si nasledujúce recepty Foto: www.freepik.com
reklama:

Zostala vám od obeda zemiaková kaša a už ju nechcete večer dojedať? Určite viete, že jedlo do koša nepatrí. A zvlášť nie zemiaková kaša, z ktorej si môžete pripraviť ešte niekoľko kulinárskych špecialít.

Inšpirujte sa nasledujúcimi receptami zo zvyšnej zemiakovej kaše, ktoré budú vašim chuťovým pohárikom iba lahodiť!

Recepty zo zvyšnej zemiakovej kaše

Zo zvyšnej zemiakovej kaše môžete vykúzliť niekoľko receptov, ktoré sú jednoduché na prípravu, lacné a zároveň veľmi dobré. Zemiakovú kašu, doplnenú o niekoľko ďalších ingrediencií, totiž môžete zapekať či smažiť. Výborná je v kombinácii s rybou, zeleninou alebo napríklad syrom. Vyskúšajte nasledujúce recepty, vďaka ktorým zvyšnú zemiakovú kašu zužitkujete na jedničku s hviezdičkou.

Placky zo zemiakovej kaše

Do zvyšnej zemiakovej kaše pridajte „podľa oka“ celé vajcia, strúhaný syr, hrubú múku a soľ. Snažte sa pritom vytvoriť vláčne cesto, ktoré sa musí trochu lepiť. Z cesta vytvárajte placky, ktoré z oboch strán smažte na rozpálenom oleji. Placky jedzte ako prílohu, ale aj samostatne. Výborné sú napríklad so zeleninovým šalátom alebo s bylinkovým dipom, vyrobeným z kyslej smotany, soli, korenia a petržlenovej vňate.

Placky zo zemiakovej kaše s lekvárom

Placky zo zvyšnej zemiakovej kaše sú výborné aj na sladko. K zemiakovej kaši stačí iba pridať celé vajcia, hrubú múku a štipku soli. Vznikne vám vláčne cesto, ktoré smažte v tvare placiek na rozpálenom oleji. Tieto placky jedzte natreté lekvárom a prípadne poprášené práškovým cukrom.

Zapečená zemiaková kaša

K zvyšnej zemiakovej kaši pridajte podľa jej množstva vaječné žĺtky a našľahané vaječné bielky. Do tejto zmesi ďalej patrí hrubá múka, rozdrvený cesnak, soľ, korenie, majorán a údenina nakrájaná na kocky. Zmes zo zemiakovej kaše dôkladne premiešajte a pečte v zapekacej miske dozlatista. K tejto zapečenej zemiakovej kaši je výborný napríklad kapustový šalát.

Ryba zapečená so zemiakovou kašou

K tomuto receptu budete potrebovať iba rybie filé, zemiakovú kašu od obeda, vajcia, soľ, korenie a muškátový oriešok. Do zvyšnej zemiakovej kaše vmiešajte mixérom žĺtky (a podľa potreby ešte mlieko), osoľte, okoreňte, ochuťte strúhaným muškátovým orieškom a jemne vmiešajte sneh z bielkov. Rybie filé medzitým nakrájajte na menšie kocky, osmažte ho na masle a potom ho pomaly zamiešajte do pripraveného zemiakového suflé. Pečte dozlatista v rúre predhriatej na 200 °C. Podávajte so zeleninovým šalátom.

Zdroj: www.jenzeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.