Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najlepší pečený jablkový chlebíček je so škoricou a orechami. Tomu neodoláte!

Najlepší pečený jablkový chlebíček je so škoricou a orechami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najlepší pečený jablkový chlebíček je so škoricou a orechami. Tomu neodoláte! Foto: www.gettyimages.com
reklama:

V tomto recepte na sladký chlebíček sa stretávajú tie najlepšie jesenné chute, ktoré vám spríjemnia aj pochmúrne dni. A radosť vám urobí aj ľahká príprava – za 20 minút je v rúre.

Kombinácia jabĺk, škorice a orechov na jeseň neodmysliteľne patrí. A možností, ako z nej vytvoriť dokonalý múčnik, je veľa. Klasikou je samozrejme štrúdľa, skvelý je tiež posýpkový alebo mriežkový koláč. Za vyskúšanie určite stojí aj jednoduchý, ale chuťovo bezchybný crumble, v ktorom sa ovocie, orechy a škorica pečú bez cesta, iba pod vrstvou chrumkavej maslovej mrveničky.

Máte radi múčniky so škoricou a chcete sa blysnúť pred návštevou alebo príbuzenstvom? Upečte tento nádherný veniec a úspech máte zaručený. Postup nájdete v tomto videu:

My vám tentoraz predstavíme recept na vynikajúci jablkový chlebíček, ktorého príprava vám zaberie pár minút a zvládne ho aj začiatočník. Jediné, na čo si treba dať pozor, je izbová teplota všetkých ingrediencií. Čo napokon platí pri všetkých receptoch, v ktorých sa používa kypriaci prášok alebo jedlá sóda. Pokiaľ by boli suroviny studené, hrozí, že sa múčnik počas pečenia alebo po vytiahnutí z rúry zrazí. Upraviť si môžete aj množstvo cukru – ak použijete veľmi sladké jablká, môžete zhruba tretinu ubrať.

Sladký chlebíček s jablkami, škoricou a orechami

Čas prípravy: 20 minút + 35 minút pečenia

Ingrediencie:

250 g polohrubej múky
150 ml rastlinného oleja
3 vajcia
100 g krupicového cukru
40 g vanilkového cukru
1,5 lyžičky kypriaceho prášku
150 ml kefíru
2 nastrúhané jablká
½ lyžičky mletej škorice
50 g nasekaných vlašských orechov
maslo na vymazanie formy
hrubá múka na vysypanie formy

Príprava:

1) Všetky suroviny vyberte z chladničky, aby mali pred prípravou izbovú teplotu. Múku dôkladne premiešajte so škoricou a kypriacim práškom.

2) Rúru predhrejte na 170 ºC. Formu na chlebíček vymažte maslom a vysypte hrubou múkou, alebo ju vyložte papierom na pečenie.

3) Do misky rozklepnite vajcia a pridajte krupicový aj vanilkový cukor. Metličkou alebo elektrickým šľahačom vyšľahajte zmes do bielej peny.

4) Vmiešajte kefír a potom postupne do zmesi striedavo pridávajte múku a olej.

5) Na záver do cesta zamiešajte strúhané jablká a nasekané orechy.

6) Cesto ihneď nalejte do pripravenej formy a vložte do predhriatej rúry. Pečte 30-40 minút – pred koncom zapichnite do stredu špajľu. Pokiaľ zostane suchá, je chlebíček hotový.

Zdroj: www.onceuponachef.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.