- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Najlepší pečený jablkový chlebíček je so škoricou a orechami. Tomu neodoláte!
Najlepší pečený jablkový chlebíček je so škoricou a orechami. Tomu neodoláte!
V tomto recepte na sladký chlebíček sa stretávajú tie najlepšie jesenné chute, ktoré vám spríjemnia aj pochmúrne dni. A radosť vám urobí aj ľahká príprava – za 20 minút je v rúre.
Kombinácia jabĺk, škorice a orechov na jeseň neodmysliteľne patrí. A možností, ako z nej vytvoriť dokonalý múčnik, je veľa. Klasikou je samozrejme štrúdľa, skvelý je tiež posýpkový alebo mriežkový koláč. Za vyskúšanie určite stojí aj jednoduchý, ale chuťovo bezchybný crumble, v ktorom sa ovocie, orechy a škorica pečú bez cesta, iba pod vrstvou chrumkavej maslovej mrveničky.
Máte radi múčniky so škoricou a chcete sa blysnúť pred návštevou alebo príbuzenstvom? Upečte tento nádherný veniec a úspech máte zaručený. Postup nájdete v tomto videu:
My vám tentoraz predstavíme recept na vynikajúci jablkový chlebíček, ktorého príprava vám zaberie pár minút a zvládne ho aj začiatočník. Jediné, na čo si treba dať pozor, je izbová teplota všetkých ingrediencií. Čo napokon platí pri všetkých receptoch, v ktorých sa používa kypriaci prášok alebo jedlá sóda. Pokiaľ by boli suroviny studené, hrozí, že sa múčnik počas pečenia alebo po vytiahnutí z rúry zrazí. Upraviť si môžete aj množstvo cukru – ak použijete veľmi sladké jablká, môžete zhruba tretinu ubrať.
Sladký chlebíček s jablkami, škoricou a orechami
Čas prípravy: 20 minút + 35 minút pečenia
Ingrediencie:
250 g polohrubej múky
150 ml rastlinného oleja
3 vajcia
100 g krupicového cukru
40 g vanilkového cukru
1,5 lyžičky kypriaceho prášku
150 ml kefíru
2 nastrúhané jablká
½ lyžičky mletej škorice
50 g nasekaných vlašských orechov
maslo na vymazanie formy
hrubá múka na vysypanie formy
Príprava:
1) Všetky suroviny vyberte z chladničky, aby mali pred prípravou izbovú teplotu. Múku dôkladne premiešajte so škoricou a kypriacim práškom.
2) Rúru predhrejte na 170 ºC. Formu na chlebíček vymažte maslom a vysypte hrubou múkou, alebo ju vyložte papierom na pečenie.
3) Do misky rozklepnite vajcia a pridajte krupicový aj vanilkový cukor. Metličkou alebo elektrickým šľahačom vyšľahajte zmes do bielej peny.
4) Vmiešajte kefír a potom postupne do zmesi striedavo pridávajte múku a olej.
5) Na záver do cesta zamiešajte strúhané jablká a nasekané orechy.
6) Cesto ihneď nalejte do pripravenej formy a vložte do predhriatej rúry. Pečte 30-40 minút – pred koncom zapichnite do stredu špajľu. Pokiaľ zostane suchá, je chlebíček hotový.