- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Piškótový koláč s kokosom, ktorý je ešte lahodnejší ako Raffaello
Piškótový koláč s kokosom, ktorý je ešte lahodnejší ako Raffaello
Len ťažko by sme hľadali niečo také dobré a jemné ako je Raffaello, ale verte alebo nie, tento piškótový koláč s kokosom je ešte lepší, a navyše úplne jednoduchý a rýchly!
Ingrediencie:
Cesto
Práškový cukor 1 hrnček
Kypriaci prášok do pečiva 1 balenie
1/2 hrnčeka rozpusteného masla
Polohrubá múka 2 hrnčeky
Mlieko 1 hrnček
Vajcia 2 ks
Vrchná vrstva
Smotana na šľahanie 1 hrnček
1/2 hrnčeka kokosu
1/2 hrnčeka cukru
Postup prípravy:
1.
Vyšší plech o veľkosti 20×30 cm vymažte maslom.
2.
Vyšľahajte vajcia a cukor s rozpusteným maslom, pridajte trochu mlieka, múku a prášok do pečiva.
3.
Cesto následne prelejte na plech, zmiešajte cukor s kokosom a touto zmesou cesto posypte. Pečte ho vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C.
4.
Akonáhle bude koláč upečený, ako záverečnú vrstvu dajte smotanu a posypte ju ešte kokosom.
Zdroj: www.jenzeny.cz