- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Nepečený cheesecake: Blesková torta a fantastická kombinácia tvarohu s ovocím
Nepečený cheesecake: Blesková torta a fantastická kombinácia tvarohu s ovocím
Cheesecake si získal veľkú popularitu aj u nás. Nie vždy sa ale nájde čas na jeho upečenie, alebo je také horúco, že rúra ide v úspornom režime. Skvelou alternatívou je nepečený cheesecake. Je rovnako dobrý, osviežujúci a kombinácia ovocia a tvarohu si vás získa.
Nepečený cheesecake je na prípravu jednoduchý a väčšinou potrebujete len niekoľko málo ingrediencií, aby ste si ho mohli pripraviť. Zaberie pár minút času, pričom najväčšia trpezlivosť vyžaduje bezpracná tuhnúca fáza v chladničke. Okrem toho si tortu môžete pripraviť s ovocím podľa svojej chuti a rôzne ho kombinovať.
Nepečte, mixujte!
Cheesecake je veľmi vďačný dezert. Zvlášť ten nepečený. Korpus jednoducho pripravíte zo sušienok, ktoré rozdrvíte a rozmixujete. Pozrite sa vo videu:
Obyčajné sušienky sú klasika. Použiť môžete aj maslové, dodajú torte zase o niečo lepšiu chuť. Vyberať môžete aj tie s nižším obsahom cukru, pokiaľ sa snažíte držať váhu na uzde. Ak ale chcete skutočnú lahodu a ste pripravení maličko zhrešiť, urobte korpus z „lotusiek“, čo sú skvelé karamelové sušienky, ktorým sa nič nevyrovná.
Tajné ingrediencie
Pokiaľ použijete klasické sušienky, pridajte do korpusu jednu tajnú ingredienciu, vďaka ktorej posuniete chuť torty zase o kúsok vyššie. Jednoducho rozmixujte 200 gramov maslových sušienok, zmiešajte ich so 70 gramami rozpusteného masla a pridajte ešte tri lyžičky rumu. Zmes preložte do guľatej tortovej formy a utlačte pekne na dno.
Krém, ktorý drží
Najviac ošemetnou časťou torty je krém. Keď použijete nesprávne ingrediencie, nebude pevný a roztečie sa, aj keď ho budete chladiť napríklad celú noc. Skvelú konzistenciu krému docielite zmiešaním jedného balenia mascarpone, téglika 40% šľahačky a balenia tvarohu (použite ten v kocke, nie vo vaničke). Skvelú chuť dolaďte ešte 200 gramami bielej čokolády, ktorá krém osladí, takže nemusíte pridávať žiadny cukor. Jediné, na čo si dajte pozor, je teplota čokolády. Nechajte ju rozpustiť, ale počkajte, kým bude mať aspoň izbovú teplotu. Až potom ju vmiešajte do krému.
Dokončenie torty
Krém naneste na korpus a dajte chladiť do chladničky. Medzitým si pripravte poslednú vrstvu, tú ovocnú. Použite poklady zo záhradky, ako sú višne, ale použiť môžete aj mrazené ovocie. Urobte z neho rozvar, oslaďte a pridajte doň zhruba lyžičku až dve škrobu. Nechajte prevariť, aby sa vytratila škrobová chuť. Ovocie veľmi zhustne a bude pripomínať želé. Akonáhle trochu vychladne, nalejte ho na tortu a nechajte v chladničke stuhnúť. Rozhodne nelejte na krém ovocie ešte horúce, krém by povolil.
Tip na záver
Nemusíte sa obmedzovať iba na červené bobule. Pokiaľ sa vám podarí zohnať v obchode napríklad mango za rozumnú cenu, vyskúšajte ho. Uvidíte, že po mangovom cheesecaku sa len zapráši. Rovnako môžete upraviť v podstate akékoľvek ovocie.
Zdroje: www.youtube.com, www.toprecepty.cz, vikendovepeceni.cz, www.ireceptar.cz