Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchle jedlo do krabičky. Kuskus so sušenými paradajkami a fetou

Kuskus so sušenými paradajkami a fetou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchle jedlo do krabičky. Kuskus so sušenými paradajkami a fetou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Pripravte si zdravý obed do práce alebo na výlet. Bez varenia!

Vedeli ste, že kuskus patrí medzi cestoviny? Jeho drobné zrniečka sa podobajú na prvý pohľad skôr k obilninám, ale v skutočnosti sa vyrábajú z krupice a vody. Na rozdiel od svojich cestovinových príbuzných má ale veľkú výhodu – nie je potrebné ho variť a jeho príprava je bleskurýchla. Pôvodne pochádza zo severnej Afriky a Blízkeho východu, odkiaľ sa rozšíril do celého sveta. Obľubu si získal vďaka svojej chuti a aj všestrannému využitiu. Pripraviť ho totiž môžete naslano so všetkými druhmi mäsa, zeleniny i syrov, podávať ho možno aj ako prílohu. Okrem toho dobre chutí aj v sladkom variante – napríklad s čerstvým alebo sušeným ovocím a orieškami.

Vyskúšajte aromatický kuskus v marockom štýle. Postup nájdete vo videu:

Kuskus so sušenými paradajkami a fetou

Príprava: 15 minút

Ingrediencie:

250 g kuskusu
350 ml vývaru (alebo vody)
100 g uhorky
100 g sušených paradajok
200 g syra feta
1 červená cibuľa
petržlen
1 lyžica olivového oleja
citrónová šťava

Postup:

1) Kuskus nasypte do hrnca, pokvapkajte olivovým olejom, jemne osoľte a dôkladne premiešajte. Potom ho zalejte vriacou vodou alebo vývarom a priklopte pokrievkou. Nevarte.

2) Po piatich minútach kuskus odkryte a pomocou vidličky premiešajte a našuchorte, aby sa zrniečka od seba oddelili.

3) Cibuľu a petržlen nasekajte nadrobno. Uhorku nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Sušené paradajky nechajte odkvapkať od oleja a nakrájajte na menšie kúsky.

4) Všetko pridajte ku kuskusu, zľahka pokvapkajte citrónovou šťavou a premiešajte. Na záver pridajte rozdrobený syr feta.

Zdroj: www.recipetineats.comwww.kucharkaprodceru.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.