- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Jednoduché, žravé a na výlete sa nerozplácnu. To sú kukuričné placky
Jednoduché, žravé a na výlete sa nerozplácnu. To sú kukuričné placky
Do školy, do práce, na piknik, do vlaku aj do auta. Kukuričné placky sú rýchle, vďačné a chutia všetkým – miluje ich aj slávny pekelný šéfkuchár Gordon Ramsay. Ich príprava je jednoduchá a môžete do nej zapojiť aj deti.
Na kukuričné placky vám bude stačiť pár ingrediencií aj minút – najviac času zaberie vyprážanie. Pre uľahčenie práce ich môžete upiecť v rúre, ale počítajte s tým, že nebudú také chrumkavé. Na základný variant potrebujete okrem konzervovanej kukurice už len múku, vajcia, mlieko a kypriaci prášok. Placky si ale pokojne vyšperkujte podľa seba a do zmesi pridajte obľúbený syr, slaninu, šunku, pažítku, petržlen, jarnú cibuľku alebo napríklad nasekané špenátové listy. Pripraviť k nim môžete aj dip na namáčanie – najlepšie je z kyslej smotany s bylinkami, výborná je aj paradajková salsa.
Ako pripravuje kukuričné placky slávny šéfkuchár Gordon Ramsay? Pozrite sa na video:
Kukuričné placky s čedarom
Čas prípravy: 30 minút
Ingrediencie:
200 g kukurice v konzerve
150 g hladkej múky
½ lyžičky prášku do pečiva
2 stredné vajcia
100 ml mlieka
100 g čedaru
jarná cibuľka alebo pažítka
olej na vyprážanie
soľ
Príprava:
1) V miske rozmiešajte vajcia s mliekom a väčšou štipkou soli. Pomocou sita potom prisypte hladkú múku s kypriacim práškom.
2) Do základného cesta pridajte zliatu a odkvapkanú kukuricu, syr a najemno nasekanú jarnú cibuľku alebo pažítku.
3) V panvici rozohrejte olej a pomocou lyžice naň pokladajte cesto. Vymažte z oboch strán dozlatista a hotové placky odkladajte na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.
4) Placky podávajte s dipom alebo ako prílohu k zeleninovému šalátu.
Zdroj: apetitonline.cz, toprecepty.cz, recepty.cz, www.dumazahrada.cz