Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najrýchlejší mrkvový koláč. Jednoduchšia verzia neexistuje. Všetci ho milujú!

Najrýchlejší mrkvový koláč
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najrýchlejší mrkvový koláč. Jednoduchšia verzia neexistuje. Všetci ho milujú! Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Možno patríte k tým, ktorí večne nestíhajú, a napriek tomu nechcete svoju rodinu klamať. Uvariť dobrý obed alebo večeru je pre vás takmer povinnosťou a pochopiteľne aj radosťou. Radi potešíte rodinu ešte niečím sladkým? Máme pre vás rýchlovku, ktorá bude každému chutiť a nestrávite pri príprave zbytočne veľa času. Skúste upiecť rýchly a jednoduchý mrkvový koláč.

Mrkva namiesto cukru

Je všeobecne známe, že mrkva má sladkú chuť. Túto vlastnosť využívali stredovekí pekári a kuchári. V čase vojen boli mrkva a neskôr aj cukrová repa používané do ciest, aby nahradili nedostupný cukor. Možno si aj vy spomeniete na skvelú chuť babičkiných kysnutých buchiet – „mrkvancov“. Mrkvovú náplň doplnila trochou maku. Mrkva v dezertoch a buchtách podľa receptov preverených stáročiami stojí zato vyskúšať.

Variácie na mrkvu

Mrkvové cesto môžete obohatiť orieškami, nasekanými mandľami, sušeným ovocím. Nebojte sa použiť namiesto mrkvy postrúhané jablká alebo hrušky. V sezóne tekvíc a cukiet máte o dôležitú ingredienciu postarané. Pridajte rôzne chute pomocou byliniek, citrónu alebo škorice.

Jednoduchý a rýchly mrkvový koláč

Ako sa pripravuje táto mrkvová dobrota, sa pozrite vo videu:

Do misy rozklepnite 4 vajcia, prisypte 135 g kryštálového cukru, prilejte 150 ml oleja a vanilkový cukor. Všetko našľahajte do peny. Do zmesi ručne zamiešajte polohrubú múku s práškom do pečiva. Až všetko spojíte v cesto, zľahka primiešajte najemno nastrúhanú mrkvu, hrozienka alebo brusnice. Do vymastenej a múkou vysypanej formy cesto uhladíte. Za hodinu pečenia v rúre nahriatej na 170 ° C budete mať mrkvovú dobrotu na stole. Rodina vás určite pochváli.

Skúste mrkvovú tortu

Ak chcete upiecť tortu, ktorá bude ľahká a rýchla, použite to isté mrkvové cesto na korpus torty. Po vychladnutí korpus rozkrojte na dve polovice. Premažte krémom z tvarohu. Ten si pripravíte z dvoch vaničiek polotučného tvarohu, vrecka želatíny, vanilky a 150 g práškového cukru. Na povrch torty naskladajte jahody, maliny, čučoriedky a zalejte želatínou. Vonkajšie okraje môžete dozdobiť šľahačkou a jedlými kvetmi, ktoré nájdete vo vašom trávniku alebo na záhrade. Efektná je rozkvitnutá žerucha a nežná sedmokráska.

Zdroje informací: www.youtube.com, recepty.cz, www.ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.