- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- 3 skvelé zimné nápoje, ktoré vás zahrejú a upokoja. Ich chuti neodoláte
3 skvelé zimné nápoje, ktoré vás zahrejú a upokoja. Ich chuti neodoláte
Jesenná a zimná atmosféra je skvelá na vyskúšanie nových receptov na teplé nápoje. Ich príprava je rýchla a jednoduchá. A potom sa s nimi môžete zabaliť do deky a pozerať sa z tepla domova, ako vonku krásne sneží. Navnadili sme vás? To je dobre, pretože v tomto článku vám predstavíme tipy na zimné teplé nápoje, ktoré by ste mali vyskúšať.
Ak máte radi korenené punče, kakaové nápoje a netradičné nápady na čaj, čítajte s chuťou ďalej. Niektoré vám pomôžu v boji s prechladnutím, iné zase s navodením perfektnej nálady. Naučte sa variť teplé nápoje, ktoré vás zahrejú na tele aj na duši.
Uvarte si zimný čaj
Nič nezahreje po guľovačke, zimnej prechádzke alebo mrznutí na zastávke tak ako čaj. Teraz vám prezradíme netradičné recepty na čaj, v tomto prípade na chutné chai latte.
Prvý tip na čaj vám zaberie asi osem hodín, ale za sladký a korenený výsledok to stojí. Zviažte do utierky čerstvý zázvor, škoricu, klinčeky, struky kardamómu a guličky korenia a varte ich na miernom ohni 8 hodín. Potom pridajte čierny čaj, vmiešajte kondenzované mlieko a zmes nechajte prehriať. A máte hotovo!
Pokiaľ sa o vás pokúša prechladnutie, neváhajte s prípravou nasledujúceho teplého a trochu pieporného nápoja. Uvaríte si čaj s drvenými strukmi kardamómu, badiánom, medom a whisky. Všetky ingrediencie okrem alkoholu nechajte v hrnci variť na miernom ohni, kým zmes nezačne voňať. Potom vmiešajte whisky, nalejte do šálok a ozdobte badiánom.
Vianoce prevoňajú korenené punče
Čo by to bolo za zimu, keby vás nezahrialo upokojujúce varené víno. Ak ste si ho doteraz vychutnávali iba na trhoch, potom by ste nemali zabudnúť na náš tip, ako urobiť korenený punč doma. Zvládnete ho ľahko a rýchlo a potešíte svojich blízkych aj priateľov jeho netradičnou chuťou.
Vo veľkom hrnci zmiešajte fľašu ovocného červeného vína, šálku brandy, šálku cukru, pridajte pomaranč a citrón nakrájané na plátky a mletý muškátový oriešok. Potom zviažte tyčinky škorice, nové korenie, aníz, celé korenie a klinčeky do utierky a nechajte ich lúhovať.
Pri varení nezabudnite zmes občas zamiešať a duste 20 minút pod pokrievkou. Aby vystúpila chuť vína, nechajte vychladnutú zmes v uzavretej nádobe v chladničke cez noc odležať. Nasledujúci deň víno znovu zahrejte a potom ho vychutnávajte s plátkami pomaranča alebo škoricou.
Takú horúcu čokoládu ste ešte nepili
Medzi rýchle teplé nápoje patrí aj horúca čokoláda. Na prípravu jednej šálky si vyhraďte asi päť minút. Aby vám bolo v chladnom počasí ešte teplejšie, stačí si bežný recept na kakao málinko upraviť. Pre piepornejšiu chuť pridajte do kakaovej zmesi štipku rozomletej čili papričky chipotle a polovicu škorice. Nezabudnite nakoniec kakao ozdobiť šľahačkou a posypať čokoládou alebo škoricou.
Nech si uvaríte doma akékoľvek vianočné teplé nápoje, vychutnávajte si ich a užite si skvelú zimnú pohodu.
Zdroje: realsimple.com, tasteofhome.com, tasteofhome.com, www.dumazahrada.cz