- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Domáci nugát plný čokolády si zamilujú nielen deti
Domáci nugát plný čokolády si zamilujú nielen deti
Máte chuť na domáci nugát? A kedy inokedy by ste si ho mali dopriať dostatok ako práve v tomto ročnom období? Túto skvelú pochúťku si môžete pripraviť večer, nechať chladnúť počas noci. A v priebehu rána zmizne tak rýchlo, ako si viete predstaviť. Tu je recept na domáci nugát.
Na výrobe domáceho nugátu nie je nič zložité. Najťažšie na príprave je nezjesť ho ešte pred tým, než ho urobíte. Do nugátu nasypte dostatok rozdrvených alebo nakrájaných orieškov, môžete pridať aj čokoládovú polevu. Potom, čo nugát stuhne, ho nakrájajte na kocky.
Náš tip: Ak neviete, čo dať svojim blízkym na Vianoce, je nugát skvelým riešením. Stačí, keď ho pekne zabalíte.
Recept: Výborný domáci nugát
Budete potrebovať:
Nugát: 250 gramov masla, 250 gramov cukru múčka, 2 balíčky vanilkového cukru, 250 ml kondenzovaného mlieka, 2 lyžice kakaa, nasekané alebo rozdrvené orechy
Poleva: 10 lyžíc horúcej vody, 140 gramov masla (na polevu), 200 gramov čokolády na varenie
Postup prípravy:
Všetky ingrediencie (okrem kakaa) zmiešajte dohromady a vytvorte „cesto“. Polovicu odoberte a pridajte kakao. Miešajte tak dlho, až bude cesto dokonale hnedé.
Pripravte si menší pekáčik, vyložte ho papierom na pečenie.
Prvú polovicu cesta rozvaľkajte do hrubšieho plátu a položte na dno pekáča. To isté urobte s tmavou polovicou, tú položte na prvú polovicu. Do oboch častí cesta môžete pridať orechy podľa chuti.
Teraz si pripravte polevu. Rozohrejte a rozmiešajte všetky vyššie uvedené ingrediencie. Potom nechajte ľahko vychladnúť. Nugát potom polejte polevou a stierkou urobte hladkú vrstvu. Môžete posypať orechami. Nechajte vychladnúť a stuhnúť.
Nakoniec nakrájajte na kocky a môžete ochutnávať.!
Zdroj: nugat.cz, www.dumazahrada.cz