- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Laskonky s kávovým krémom
Laskonky s kávovým krémom
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Snehové cesto :
- 6 bielkov
- 320 g kryštálového cukru
- 160 g mletých vlašských orechov /alebo kokosu )
- Krém:
- 60 g cukru
- 50 ml silnej kávy
- 50 ml mlieka
- 3 lyžičky kukuričného škrobu
- 250 g masla
- 140 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Bielky s cukrom šľahajte nad parou do tuhej lesklej peny 10-15 minút. Zľahka primiešajte mleté orechy alebo kokos.
2. Krok
Ručne alebo pomocou formy na laskonky naneste bielkové cesto na papier na pečenie. Pomôže, ak vnútorné okraje formy predtým potriete olejom.
3. Krok
Laskonky pečte prvých 15 minút pri teplote 120 °C, potom ich 30-40 minút sušte pri 90 °C.
4. Krok
Zatiaľ uvarte krém: V kastróle skaramelizujte 60 g cukru, zalejte ho kávou a neskôr aj mliekom rozmiešaným so škrobom. Minútku povarte a puding nechajte jemne vychladnúť. Mäkké maslo vyšľahajte s práškovým cukrom dopenista – cukor však pridávajte po malých častiach. Nakoniec primiešavajte hustý kávový puding. Ak je príliš hustý, zohrejte ho s trochou mlieka.
5. Krok
Kávovým krémom zlepte laskonky k sebe. Nechajte chvíľu stuhnúť a môžete podávať.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
557 videní