Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medove rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • pláty :
  • 550 g hladkej múky
  • 200 g medu
  • 150 g cukru
  • 1 jedlej sódy
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 - 100 ml mlieka
  • Krém:
  • 400 ml mlieka
  • 80 g krupice
  • 160 g cukru
  • 250 g masla
  • vanilkový cukor
  • ďalej potrebujete :
  • slivkový lekvár
  • Práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dajte med, cukor a maslo do hrnca a na strednej teplote zahrievajte za občasného miešania.. Keď je všetko rozpustené vypnite oheň a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Do veľkej misy preosejeme múku a zmiešame ju so sódou, vanilkovým cukrom a soľou. Po vychladnutí medovej zmesi ju nalejte na múku, pridajte jemne rozšľahané vajíčko a jemne premiešajte, potom začnite miesiť ručne. Konzistencia cesta veľmi závisí od použitej múky a jej absorpčnej schopnosti, preto nie je možné uviesť presné množstvo. Možno získate perfektnú konzistenciu, možno budete musieť pridať mlieko/smotanu alebo možno ešte budete potrebovať múku..

3. Krok

Získané cesto musí mať konzistenciu plastelíny. Málokedy sa mi to podarí hneď na prvý krát :))) tak pomiesim, kúsok vyberiem a skúsim rozvaľkať na pomúčenej ploche a tak vidím, či sa dajú pláty vaľkať alebo nie. Takto sa rozhodnem, či cesto potrebuje viac tekutiny alebo múky.

4. Krok

Keď mám cesto hotové, rozdelím ho na 4 rovnaké časti. Na dobre pomúčenej doske rozvaľkáme pláty s rozmermi cca 23×35 cm. Pripravím si 4 papiere na pečenie. Prvý plát jemne naberiem na valček, prenesiem na plech a plech pečiem 8-9 minút na 180°C v strede, v rúre, ktorú som si predhriala. Rovnako postupujem pri všetkých 4 plátoch .

5. Krok

Krupicový krém Dajte mlieko a cukor do hrnca a na strednej teplote privedieme do varu. Keď dosiahne bod varu, dáme krupicu a stále miešame ďalšie 2-3 minúty. Vypnite a nechajte vychladnúť. Napenené maslo vymiešame s vanilkovým cukrom, potom v niekoľkých krokoch pridáme studenú krupicovú zmes a po každom kroku premiešame. Pripravte si pláty, krém a lekvár. Ak nie je kyslý, pridáme pár lyžíc citrónovej šťavy.

6. Krok

Opatrne položíme plát a rovnomerne rozotrieme polovicu krému. Položíme druhý plát a potrieme lekvárom. Položíme tretí plát, natrieme zvyšným krémom a potom položíme posledný plát. Koláč prikryte kusom papiera na pečenie, potom naň položte závažie (drevenú dosku na krájanie, knihu, plech, na ktorý položíte ťažší hrniec atď.) Koláč nechajte na chladnom mieste čo najdlhšie :))) Mne sa podarilo krájať po 12 hodinách, no vznešenú, božskú chuť získam až po 24-48 hodinách. Je to PERFEKTNÝ koláč na Vianoce, ktorý sa dá pripraviť aj pár dní vopred. Poprášime práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

277 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.