Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Citrónové lievance s makom

Citrónové lievance s makom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Citrónové lievance s makom Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Citrón + mak + jogurt = lahodná, svieža a originálna kombinácia, ktorá vás veľmi milo prekvapí, pokiaľ ste ju ešte nevyskúšali. Teraz máte skvelú príležitosť ju otestovať vo skvelých zdravých lievancoch.

Ingrediencie pre:
12 kusov

1 ks vajcia
70 g bieleho jogurtu
100 ml vody
1 lyžica citrónovej šťavy
1 ks citrónovej kôry
100 g celozrnnej múky
1 lyžica xylitolu
1 lyžica celého maku
1 na špičku noža jedlej sódy
1 štipka soli
1 lyžica ghí

Marhule s levanduľou

3 ks marhúľ
1,5 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice javorového sirupu
1,5 lyžice vody
1/4 lyžičky levanduľových kvetov

Osviežujúci citrón, chrumkavý mak a lahodný jogurt je kombinácia, ktorá robí lievance dokonalé samy o sebe. Ak sa však chcete pustiť do ozvláštnenia receptu o menej obvyklý element, skúste to s levanduľou. Prenikavá a osobitá levanduľa sa výborne spája s marhuľami, ktoré sme v recepte použili, alebo aj so slivkami.

Pre naozaj dobré lievance použite jačmennú múku, s ktorou pracovali naše babičky. Na dosladenie cesta využite namiesto cukru alternatívne sladidlo xylitol – je prírodného pôvodu a má menej kalórií.
01.

Vajcia, jogurt, vodu a citrónovú šťavu prešľahajte v mise metlou.
02.

Do misy nastrúhajte kôru z jedného menšieho alebo z ½ veľkého citróna. Pridajte múku (najlepšie jačmennú), xylitol alebo cukor, mak, sódu, malú štipku soli a dobre premiešajte.

03.

Rozohriaty lievanečník potrite ghí (alebo repkovým olejom) a nalejte do neho cesto. Lievance opekajte z oboch strán dozlatista.
04.

Marhule nakrájajte na mesiačiky. V malej panvičke alebo rajnici zmiešajte citrónovú šťavu, javorový sirup a vodu a priveďte do varu. Pokiaľ sa nebojíte neobvyklých chutí, pridajte aj štipku kvietkov levandule. Vložte dovnútra nakrájané marhule a 3-5 minút povarte.

05.

Lievance podávajte s marhuľami. Môžete ich servírovať aj s jogurtom, kyslou smotanou, tvarohom, čučoriedkami alebo orieškami.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.