Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Polievka z bielej reďkovky? Asi ste sa uškrnli. Lenže to je chyba, je vynikajúca!

Polievka z bielej reďkovky?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Polievka z bielej reďkovky? Asi ste sa uškrnli. Lenže to je chyba, je vynikajúca! Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Pokiaľ ju nepestujete na záhrade, bez problémov ju zoženiete na trhoch aj v obchodoch. Výborná je čerstvá aj tepelne upravená – napríklad v tejto jednoduchej krémovej polievke.

Na kuchynské spracovanie sa používa koreň, ktorý môže dorásť až do dĺžky 40 centimetrov. V závislosti od konkrétnej odrody môže mať okrúhly, oválny, špicatý aj valcovitý tvar. Všetky majú ale jedno spoločné – sú nízkokalorické, obsahujú množstvo vitamínov a minerálov a tiež prospešnú vlákninu. Charakteristická štipľavá chuť je spôsobená obsahom horčičných olejov – pri tepelnej úprave sa ale ostrosť stráca a reďkev získava jemne sladkasté tóny. Môžete ju podusiť na masle a podávať ako prílohu k mäsu, alebo z nej pripraviť krémovú polievku. Chutiť bude aj tým, ktorí si na pálivosť reďkovky príliš nepotrpia – teda aj deťom.

Reďkev je veľmi zdravá zelenina, ktorá by sa v jedálničku mala objavovať pravidelne. Vo videu sa dozviete 7 benefitov, ktoré jej konzumácia prináša:

Krémová polievka z bielej reďkovky a zemiakov

Čas prípravy: 35 minút

Ingrediencie:

300 g bielej reďkovky
3 stredné zemiaky
1 000 ml zeleninového vývaru
1 cibuľa
2 lyžice masla
200 ml smotany
soľ, korenie

Príprava:

1) Očistenú zeleninu nakrájajte na kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno.

2) V hrnci na miernom plameni rozpustite maslo, pridajte cibuľu a krátko ju orestujte do zmäknutia. Potom pridajte nakrájanú reďkev a za stáleho miešania ju opekajte asi 5 minút.

3) Pridajte zemiaky a všetko zalejte vývarom.

4) Varte 15-20 minút, kým nebude zelenina úplne mäkká.

5) Polievku rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Pridajte smotanu, krátko prehrejte, ale už nevarte. Na záver polievku poľa potreby dosoľte a okoreňte. Podávajte s opečenými krutónmi.

Ako sa robia krutóny?

Na prípravu chrumkavých krutónov budete potrebovať staršie pečivo – klasický alebo toastový chlieb, rožky, žemle alebo veku. Nakrájajte ich na malé kocky a opražte na masle alebo rastlinnom oleji dozlatista. Krutóny môžete zdravšie pripraviť v rúre – stačí ich rozložiť na plech a nechať piecť približne 5 minút pri 180 ºC a potom preklepať, aby sa opiekli celé a zase päť minút.

Zdroj: www.i60.czwww.nzip.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.