- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Torta s lieskovoorieškovými pusinkami a krémom Nutella
Torta s lieskovoorieškovými pusinkami a krémom Nutella
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Pusinky :
- 3 bielka
- 170 g práškového cukru
- 100 g pražených lieskových orieškov
- Krém:
- 4 žĺtka
- 75 g cukru
- štipka soli
- štipka vanilínu
- 40 g hladkej múky
- 160 ml mlieka
- 820 g Nutella
- 110 g masla
- Piškóta :
- 4 vajcia
- 150 g cukru
- 90 g hladkej múky
- 25 g kakaa
- 6 g prášku do pečiva
- 30 g masla
- Sirup na impregnáciu :
- 50 g cukru
- 100 ml vody
- 2 lyžice likéru , koňaku alebo rumu
Postup prípravy
1. Krok
Piškóta : Vajcia a cukor šľahajte mixérom 15 minút, kým nebudú nadýchané. Preosejte suché prísady do samostatnej misky. Do vajíčok postupne pridávame suché ingrediencie, pričom miešame zdola nahor. Pridajte rozpustené maslo a premiešajte. Nalejte do 18 cm formy. Pečte pri teplote 180°C 30-40 minút skontrólujte špáradlom. Nechte vychladnúť.. Zabaľte do fólie. Vložte na niekoľko hodín do chladničky.
2. Krok
Pusinky: Lieskové orechy trochu nasekáme. Do dôkladne vyčistenej misky bez tuku oddelíme bielka. Šľaháme do hustej peny. Postupne pridávajte cukor a pokračujte v šľahaní pri vysokej rýchlosti asi 15 minút. Pridajte lieskové orechy, premiešajte. Nakreslite na pergamen dva kruhy požadovaného priemeru. Pusinky preložíme do vrecúška (s veľkým otvorom ) a naplníme kruhy. Sušíme pri 110C 2-2,5 hodiny
3. Krok
Krém: Žĺtky, cukor, vanilín, soľ vymiešame metličkou do hladka. Pridajte múku, premiešajte. Zalejeme mliekom. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky a spodok sa nepripálil. Krém by mal zhustnúť. Odstráňte z tepla a mierne ochlaďte. Pridajte Nutellu a miešajte, kým nebude krém hladký . Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo pri izbovej teplote šľaháme mixérom pri vysokej rýchlosti asi 5 minút. Pridajte krém, šľahajte do hladka. Vložte do chladničky na 30 minút.
4. Krok
Sirup: V hrnci zmiešame vodu a cukor. Privedieme do varu, povaríme asi minútu. Odstavíme z ohňa, pridáme likér. Ochlaďte.
5. Krok
Montáž: Piškótu rozrežte na 3 časti. Piškótu pokropte so sirupom Krém Pusinky Krém Piškóta so sirupom Krém Pusinky Krém Piškóta so sirupom
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
182 videní