Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bleskový hrnčekový perník na plech. Nádherne kyprý a nadýchaný

Bleskový hrnčekový perník na plech. Nádherne kyprý a nadýchaný
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bleskový hrnčekový perník na plech. Nádherne kyprý a nadýchaný Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Vôňa škorice na jeseň neodmysliteľne patrí. Upečte si pre dobrú náladu lahodný perník na plech a potešte nielen svoje chuťové poháriky. Tento je hotový bleskom a príprava je jednoduchá.

Receptov na kypré a nadýchané múčniky nie je nikdy dosť. Dokážu zahnať chuť na sladké, navodiť dobrú náladu a upokojiť, keď máte náročný deň. Medovník je snáď najuniverzálnejšia dobrôtka, ktorú milujú dospelí aj deti. A do sychravého počasia sa skvele hodí. Upečte si tento hrnčekový, jeho príprava zaberie len pár minút a náramne si pochutnáte.

Váha nie je potreba

Jednoduchosť tohto receptu tkvie v hrnčekovej metóde. Nemusíte nič vážiť. Ako odmerka surovín stačí iba univerzálny hrnček a je skoro hotovo. A ako na vláčny a nádherne kyprý perník?

Presný recept nájdete vo videu na YouTube kanáli Toprecepty:

Príprava je dôležitá

Napriek tomu, že vám príprava samotného cesta nezaberie viac ako pár minút, je dobré myslieť dopredu. Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, aby sa cesto nezrazilo, preto jedno vajce a mlieko vyberte z chladničky v predstihu. Inak v mise zmiešajte dva hrnčeky hladkej múky, hrnček cukru, dve lyžice kakaa, po jednom balení prášku do perníka a vanilkového cukru. Dobre premiešajte a potom pridajte mokré suroviny – vajcia, hrnček mlieka a pol hrnčeka oleja. Najlepší je olej repkový, ktorý znesie vyššie teploty.

S orechmi alebo bez

Do perníka sa skvele hodia orechy. Môžete použiť vlašské, ale tiež môžete vyskúšať napríklad pekanové. Jemne ich nasekajte a jednoducho pridajte do cesta. Orechy sú zdrojom vitamínov a minerálnych látok, ale aj omega 3 a omega 6 mastných kyselín, ktoré priaznivo ovplyvňujú zdravie. Cesto dobre premiešajte, vlejte na vopred vymastený a vysypaný plech a vložte do rúry predhriatej na 170 °C. Doba pečenia je zhruba 20 minút, záleží však na tom, akú výkonnú rúru máte.

Variant s jablkami

Ak máte chuť trochu perník osviežiť, skúste doň pridať strúhané jablká. Múčnik bude krásne vláčny a ovocie mu dodá zase inú lahodnú chuť. Na cesto si pripravte 350 gramov polohrubej múky, 100 gramov cukru, balenie vanilkového cukru a prášku do perníka, 2 lyžice kakaa a lyžicu kakaového pudingu. Sypké suroviny dobre premiešajte a pridajte k nim dve vajcia, 150 mililitrov mlieka a 100 mililitrov oleja. Pridajte si trochu netradičnú ingredienciu v podobe majonézy. Áno, čítate správne. Bude stačiť jedna lyžica, cesto nádherne zvláčni a dodá mu lahodnú chuť. Nakoniec vmiešajte ešte tri nastrúhané jablká, premiešajte a nalejte na plech. Pečte zhruba 30 minút v rúre predhriatej na 190 °C.

Zdroje: www.toprecepty.cz, fresh.iprima.cz, www.ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.