- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Rezne bez obaľovania. Neuveríte, že to nie je trojobal. Recept na toto cestíčko je fantastický
Rezne bez obaľovania. Neuveríte, že to nie je trojobal. Recept na toto cestíčko je fantastický
Milujete rezne, len sa vám občas nechce do zdĺhavého obaľovania v trojobale? Skúste to niekedy bez tejto nepríjemnej činnosti a oveľa rýchlejšie. Dosiahnete aj dokonalú chuť!
Rezne sú u nás značne obľúbeným pokrmom, ale ich príprava zaberie pomerne dosť času. Pokiaľ ho práve nemáte, uľahčte si prácu. Namiesto klasického trojobalu použite radšej cestíčko. Jeho príprava je jednoduchá, a tak sa jej nemusí obávať ani žiadny začiatočník v kuchyni. Vzhľadom k použitým surovinám dokonca dosiahnete zaujímavú a novú chuť, ktorej len tak nikto neodolá as rezňami určite zožnete u stravníkov náležitý úspech!
Ako pripraviť rezeň v cestíčku sa pozrite sa v tomto YouTube videu kanála Recepty bez brepty:
Skúste to inak
Rezne sú obľúbené jedlo, ktoré nikdy neomrzí. Prečo však niekedy nezvoliť iný variant, ktorý vám navyše nedá veľa práce. Českú klasiku tak môžete posunúť o level vyššie. Ak chcete mať rezne plné lahodnej šťavy a jedinečnej chuti, použite na ich prípravu cestíčko. Vyhnete sa tak nepríjemnému obaľovaniu a rezne v nej len pred smažením namočíte. Využijete k tomu aj dochucovadlá, ktoré dajú rezňom ten správny šmrnc a docielite úplne krehkého mäsa. A to aj v prípade, že ich budete pripravovať z kuracích pŕs, ktoré sú pomerne suchým mäsom.
Recept na cestíčko
Do misky vložte 1 lyžicu mletej údenej papriky, 1 lyžicu sušenej majoránky, 1 lyžicu soli a trochu mletého korenia. Pridajte 2 lyžice plnotučnej horčice, 3 roztlačené strúčiky cesnaku, 100 g hladkej múky a prilejte trochu svetlého piva. Všetky ingrediencie riadne premiešajte kuchynskou metličkou. Piva dodajte toľko, aby vám vzniklo cestíčko v správnej hustote.
Rezne bez obaľovania
Mäso najprv dokonale očistite, zbavte prípadných blaniek. Jednotlivé porcie prekryte potravinárskou fóliou, cez ktorú ich ľahko naklepte tak, aby bol rezeň rovnomerne vysoký a dobre sa vo všetkých miestach prepiekol. Jednotlivé kúsky rezňov z oboch strán posoľte a okoreňte.
Prichádza čas na cestíčko a vyprážanie
V tento moment pred samotným vyprážaním ponorte každý kúsok mäsa do pripraveného koreneného cestíčka. Rezne potom opatrne vkladajte do vopred rozpáleného oleja v panvici, ktorého vrstva by mala byť aspoň do polovice ich výšky. Každý kus osmažte z každej strany pekne dozlatista.
Tip
Pokiaľ si chcete vylepšiť chuť a tiež zaistiť väčšiu chrumkavosť rezňov, môžete do cestíčka prisypať aj trochu bieleho a čierneho sezamového semienka.
Zdroje: www.vkuchyni.com, www.recepty.cz, www.panidomu.cz, www.ireceptar.cz