- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Banánový chlebíček s jahodami a čokoládou
Banánový chlebíček s jahodami a čokoládou
Banán-jahody-čokoláda. Toto trio v akejkoľvek podobe je stávka na istotu, ktorá nikdy nesklame a neomrzí. Skúste túto senzačnú kombináciu aplikovať aj pri príprave banana bread.
Ingrediencie pre:
1 formu na biskupský chlebíček 22 × 8 cm
150 g čerstvých jahôd
50 g horkej čokolády
2 ks banánu
2 ks vajcia
150 g cmaru
3 lyžice repkového oleja
70 g cukru krupica
300 g polohrubej múky
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
1 lyžička jedlej sódy
1 štipka soli
3 ks jahôd
Úžasne vláčny banánový chlebíček s jahodami a čokoládou môžete pripraviť aj v zdravšej verzii. Polohrubú pšeničnú múku nahraďte múkou špaldovou a cukor môžete vymeniť za prírodné sladidlá xylitol alebo erytritol, prípadne za kokosový cukor či trstinovú šťavu panelu. A ak ste už prešli zo sezóny jahôd na sezónu malín, čučoriedok či černíc, stále je pre vás recept aktuálny. Tieto tri druhy ovocia budú v chlebíčku chutiť rovnako dobre ako jahody.
01.
Jahody a čokoládu nakrájajte na drobné kocky a zatiaľ dajte bokom.
02.
Dobre zrelé banány roztlačte vidličkou alebo rozmixujte. Prešľahajte metlou s vajcami, cmarom a olejom.
03.
K banánovej zmesi prisypte cukor, múku, kypriaci prášok, sódu a štipku soli. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie prepojili. Nakoniec vmiešajte jahody s čokoládou.
04.
Cesto nalejte do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie. Vareškou uhlaďte. Zvyšné 3 jahody nakrájajte na plátky a rozprestrite po povrchu cesta.
05.
Pečte pri 170 °C 50 minút. Nechajte niekoľko minút chladnúť vo forme, potom opatrne preložte na mriežku. Krájajte až po vychladnutí.
Zdroj: www.prozeny.cz