Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vtacnik rez.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 160 g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 5 vajce
  • 200 g cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 5 lyžíc vody
  • Vanilkový krém:
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 5 žĺtkov
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 500 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • Mascarpone pena:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 20 g práškovej želatíny
  • 50 g práškového cukru
  • Na posypanie :
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžička perníkového korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu rezu si vyhrejeme rúru na 180°C. Múku zmiešame s kakaovým práškom, práškom do pečiva a perníkovým korením. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom a práškovým cukrom, potom pridáme vodu, premiešame a nakoniec po troškách pridávaním múčnej zmesi dôkladne vymiešame základ našej piškóty.

2. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme piškótové cesto .Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút. Na záver skontrolujeme drevenou špajdľou, či je naša piškóta správne upečená. Necháme piškótu úplne vychladnúť.

3. Krok

Na vanilkový krém metličkou zmiešame múku, žĺtky, vanilkový cukor, vanilkovú arómu a mlieko. V hrnci na strednom ohni z neho uvaríme hustý puding. Vrch zakryte fóliou a ochlaďte čo najviac. Maslo a práškový cukor vyšľaháme v kuchynskom robote do peny a potom po lyžiciach pridávame do vychladnutého vanilkového pudingu. Konečným výsledkom by mal byť veľmi krémový, pekne rozotierateľný krém, ktorý rozotrieme na náš perníkový piškótový základ a následne necháme aspoň 50 minút odležať v chladničke.

4. Krok

Pripravíme si penu, na ktorú vyšľaháme robotom všetky potrebné suroviny do peny a keď máme peknú tuhú penu, natrieme ju na krém. Potom zákusok vložte späť do chladničky odpočinúť.

5. Krok

*Po dostatočnom zatuhnutí nakrájame zákusok na rezy.. Vrch poprášime cez sitko zmesou kakaa a perníkového korenia..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

282 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.