Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Mňamky-Recepty.sk
  • Recepty
  • Dunajské vlny sú úžasným receptom z čias socializmu. Pripravte si ho aj dnes, je to jednoduché a rýchle

Dunajské vlny sú úžasným receptom z čias socializmu. Pripravte si ho aj dnes, je to jednoduché a rýchle

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dunajské vlny
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Dunajské vlny Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: približne 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 2:0 hod

Pamätáte si na Dunajské vlny? Nemáme teraz na mysli rieku za našimi južnými hranicami počas búrlivého počasia, ale lahodný dezert, ktorý sa kedysi piekol v mnohých domácnostiach. Tento koláč, známy aj ako Snehulienkin koláč, je kombináciou jemného vanilkového krému, kyselkavých višní a bohatého čokoládového polevu – jednoducho chuť, ktorej nemožno odolať.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 400 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 175 g cukru
  • 175 ml oleja
  • 350 g hladkej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica mlieka
  • 1 pohár odkôstkovaných višní
  • Na krém:
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 1 lyžica cukru
  • 250 g zmäknutého masla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Pár kvapiek mandľovej arómy (voliteľné)
  • Na čokoládovú polevu:
  • 200 g čokolády
  • 2 lyžice nutelly
  • 1 lyžica oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava pudingu: Z 400 ml mlieka odoberte malé množstvo a v ňom rozmiešajte vanilkový pudingový prášok tak, aby nevznikli hrudky. Zvyšné mlieko zohrejte na miernom ohni a pridajte lyžicu cukru, potom vmiešajte pripravenú pudingovú zmes. Prelejte do nádoby a zakryte fóliou, aby sa nevytvoril škraloup. Nechajte vychladnúť.

2. Krok

Príprava cesta: Vyšľahajte vajcia so 175 g cukru a postupne prilievajte olej. Do zmesi pridajte hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a 175 ml mlieka. Cesto dobre premiešajte, kým nevznikne hladká hmota. Rozdeľte ho na dve časti – jednu rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Do druhej časti pridajte kakao a trochu mlieka, premiešajte a rozotrite na svetlú časť cesta.

3. Krok

Pridanie višní: Na cesto rovnomerne rozložte odkôstkované a odkvapkané višne. Vložte plech do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 25 minút. Potom nechajte koláč vychladnúť.

4. Krok

Príprava krému: Vyšľahajte zmäknuté maslo s pripraveným vanilkovým pudingom a vanilkovým cukrom. Pridať môžete aj pár kvapiek mandľovej arómy. Krém natrite na vychladnutý korpus.

5. Krok

Čokoládová poleva: Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli, pridajte nutellu a olej, a miešajte do hladka. Polevu natrite na koláč a vložte ho do chladničky, aby stuhol.

reklama:

Ak nemáte k dispozícii višne, pokojne ich nahraďte iným ovocím, ale pamätajte, že práve kyselkavé višne dodávajú tomuto koláču jeho nezameniteľnú chuť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1726 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.