Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čoraz viac rodín na Slovensku pripravuje chlebové rezne – klasické si už pre vysoké ceny mäsa nemôžu dovoliť

chlebové rezne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
chlebové rezne Foto: depositphotos.com
reklama:

Čerstvý chlieb je jedným z najväčších pôžitkov. Ak sa nám podarí kúpiť ho ešte teplý a chrumkavý, je to ozajstná lahôdka. Po niekoľkých dňoch však stráca na atraktivite. Preto často starší chlieb využívame na rôzne spôsoby – robíme z neho hrianky, chlieb vo vajíčku alebo iné pochutiny, aby sme zúžitkovali aj staršie kúsky.

Chlebový rezeň – lacná alternatíva obľúbeného jedla

Jedným z originálnych nápadov je chlebový rezeň, ktorý možno prirovnať k lacnej verzii cordon bleu. Príprava je jednoduchá a určite stojí za to. Najprv chlieb nakrájajte na tenké plátky, každý z nich potrite syrom a navrch dajte šunku. Ak nemáte tavený syr, môžete použiť plátkový eidam alebo iný syr podľa chuti. Dva natreté krajce zlepte k sebe a obalte ich v rozšľahanom vajci a strúhanke. Múku môžete pokojne vynechať, čím si uľahčíte prácu. Potom už len tieto „rezne“ osmažte na panvici, kým nebudú krásne zlatisté. Ako prílohu môžete podávať čerstvý zeleninový šalát a tieto rezne chutia výborne aj po vychladnutí.

Chlebové špalky so slaninou – skvelý spôsob na využitie zvyškov

Ak hľadáte ďalší zaujímavý spôsob, ako využiť starší chlieb, vyskúšajte chlebové špalky so slaninou. Budete potrebovať chlieb, tenké plátky slaniny a cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Chlieb nakrájajte na hrubšie krajce a tie potom ešte rozdeľte na väčšie kúsky – špalky. Každý špalok obaľte plátkom slaniny a medzi chlieb a slaninu vložte kúsok cibule. Osoľte, okoreňte a obaľte v trojobale – teda vajci a strúhanke. Následne ich osmažte do chrumkava a podávajte so zeleninovým šalátom. Tento recept je výborným spôsobom, ako dodať staršiemu chlebu novú chuť.

Majonéza z varených vajec – bezpečná alternatíva pre letné dni

Ak radi pripravujete šaláty s majonézovým základom, no obávate sa používať surové vajcia, môžete skúsiť majonézu z varených vajec. Tento postup je nielen bezpečnejší, ale výsledok je rovnako chutný. Potrebujete 3 natvrdo uvarené vajcia, 30 ml vody, 30 až 80 ml oleja, 1 – 2 lyžičky horčice, soľ a korenie. Uvarené vajcia, vodu, horčicu a soľ rozmixujte do hladka. Potom pomaly pridávajte olej, až kým majonéza nezíska požadovanú hustotu. Na dochutenie môžete pridať viac soli, korenia alebo horčice. Ak pridáte aj nastrúhanú cibuľu a kyslú uhorku, premeníte túto majonézu na vynikajúcu domácu tatársku omáčku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.