Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Francúzi vedia šúpať zemiaky bez noža. Za dve minúty majú hotové celé vedro, a to bez námahy!

zemiaky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zemiaky Foto: depositphotos.com
reklama:

Šúpanie zemiakov je bežnou súčasťou varenia, ktorú mnohí považujú za nutnú prípravu pred varením. Väčšina receptov odporúča zemiaky ošúpať, no existujú aj jedlá, pri ktorých je lepšie variť zemiaky aj so šupkou. Zemiaky na šúpanie priamo na tanieri

Kedysi bolo obľúbené podávať zemiaky v šupke – „na šúpanie“. Takto pripravené zemiaky sa uvarili celé, so šupkou, a šúpali sa priamo pri stole. Tento spôsob mal výhodu v tom, že šupka pomáhala zachovať dôležité vitamíny a minerály, ktoré sa v nej prirodzene nachádzajú, čo je pre zdravie veľmi prínosné. Varenie v šupke – zdravšie a výživnejšie

Zemiaky varené so šupkou obsahujú viac vitamínov a minerálov ako ošúpané. V šupke nájdeme vitamíny ako A, B1, B2, B6, či vitamín C, a tiež minerály ako vápnik, horčík, zinok, draslík a kyselinu fenolovú. Šikovné a rýchle šúpanie bez použitia noža

Ak máte radšej zemiaky bez šupky, existuje jednoduchá metóda na ich rýchle ošúpanie bez noža. Stačí spraviť zárez po obvode každého zemiaka, následne ich uvariť a potom ihneď schladiť v studenej vode. Šupka sa následne stiahne veľmi jednoducho. Skúste kuchynské nožnice

Ďalší spôsob je použiť kuchynské nožnice, ktorými vytvoríte zárez okolo zemiaka pred varením. Po uvarení zemiaky namočte do ľadovej vody, čo spôsobí, že šupka sa stiahne ľahšie. Tento trik sa najlepšie osvedčil pri odrode russet, ktorá má hrubšiu šupku. Slaný trik na mladé zemiaky

Pri mladých zemiakoch, ktoré majú jemnejšiu šupku, je ideálna takzvaná „slaná metóda“. Zemiaky posypte hrubozrnnou soľou a pretrepte – soľ pomôže šupke oddeliť sa. Nakoniec ich opláchnite studenou vodou, aby boli pripravené na ďalšie použitie.

Vďaka týmto jednoduchým trikom nielenže ušetríte čas, ale pomôžete aj k lepšiemu uchovaniu nutričných hodnôt. Či už preferujete šúpanie pomocou zárezu a studenej vody, použitie nožníc, alebo soľný trik pri mladých zemiakoch, každý z týchto spôsobov vám uľahčí prípravu zemiakov v kuchyni.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.