Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vychutnajte si sezónnu zeleninu v cestovinovom šaláte s vyváženým pomerom makroživín!

reklama:
Vychutnajte si sezónnu zeleninu v cestovinovom šaláte s vyváženým pomerom makroživín!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vychutnajte si sezónnu zeleninu v cestovinovom šaláte s vyváženým pomerom makroživín! Foto: www.freepik.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks červenej repy
  • 1/2 ks fenyklu
  • 1 ks cukety
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky mletého rímskeho kmínu
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 250 g cestovín
  • Na dokončenie:
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 hrsť slnečnicových semienok
  • 70 g čerstvého kozieho syra
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava zeleniny: Mrkvu a červenú repu nakrájajte na tenké plátky, fenykel na tenké prúžky. Cuketu pozdĺžne rozkrojte a nakrájajte na centimetrové polkruhy.

2. Krok

Ochutenie: Zeleninu (okrem červenej repy, aby nezafarbila ostatné suroviny) vložte do misy a premiešajte s olivovým olejom, soľou, korením, rímskym kmínom a tymiánom. Potom ju rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.

3. Krok

Pečenie: Červenú repu premiešajte zvlášť s niekoľkými kvapkami olivového oleja a štipkou soli a rozložte vedľa ostatnej zeleniny na plech. Vložte do predhriatej rúry a pečte na 200 °C približne 20 minút, kým nezmäkne.

4. Krok

Príprava cestovín: Cestoviny uvarte al dente (na skus), sceďte a nechajte odkvapkať. Potom ich preneste do misy a pridajte 2 lyžice olivového oleja a balzamikový ocot. Dobre premiešajte so zeleninou a servírujte na tanier.

5. Krok

Dokončenie: Posypte opraženými slnečnicovými semienkami a nadrobno nakrájaným kozím syrom.

reklama:

Tento cestovinový šalát je skvelou voľbou pre tých, ktorí si chcú vychutnať chutnú a zdravú kombináciu sezónnej zeleniny!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.