Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Focaccia, ktorá vás očarí: Objavte tajomstvo jemnej a nadýchanej chuti

Focaccia, ktorá vás očarí: Objavte tajomstvo jemnej a nadýchanej chuti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Focaccia, ktorá vás očarí: Objavte tajomstvo jemnej a nadýchanej chuti Foto: depositphotos.com
reklama:

Chcete upiecť focacciu, ktorá bude nielen lahodná, ale aj nadýchaná a plná chuti? Tento recept vám prezradí, ako dosiahnuť dokonalú textúru, ktorá vás prenesie do slnečných krajín Stredomoria. Focaccia je jednoduchý a chutný chlieb, ktorý aj bez náročných techník môže vyzerať ako majstrovské dielo. Ideálny je pre tých, ktorí milujú autentické domáce pečivo s výraznou chuťou.

Potrebné ingrediencie:

  • 400 ml teplej vody
  • 6 g sušeného droždia
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 500 g chlebovej múky
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja (plus na potretie a plech)
  • Hrubá soľ na posypanie

Postup:

  1. Aktivácia droždia: V hlbšej miske zmiešajte teplú vodu, sušené droždie a cukor. Nechajte zmes stáť asi 5 minút, aby sa droždie aktivovalo a začalo penivo pracovať.
  2. Príprava cesta: V inej miske premiešajte múku a soľ. Potom do tejto zmesi pridajte pripravený kvások. Miešajte vareškou, kým sa nevytvorí lepivé cesto.
  3. Pridanie oleja: Do cesta postupne vmiešajte olivový olej. Pokračujte v miešaní, kým olej úplne neprepustí cesto.
  4. Kysnutie: Zakryte misku čistou utierkou a nechajte cesto kysnúť asi 30 minút, kým nezväčší objem.
  5. Tvarovanie a opakované odpočívanie: Cesto jemne potiahnite mokrými rukami z okrajov a preložte do stredu. Tento krok zopakujte ešte dvakrát s 30-minútovými prestávkami medzi jednotlivými prekladmi.
  6. Príprava plechu: Plech dôkladne potrite olivovým olejom a preneste naň cesto. Jemne ho roztiahnite po celej ploche plechu. Potom ho opäť zakryte a nechajte odpočívať 30 minút.
  7. Tvarovanie povrchu: Na povrchu cesta vytvorte typické priehlbiny prstami. Posypte ho hrubou soľou a v prípade chuti pridajte aj čerstvé bylinky, ako napríklad rozmarín.
  8. Pečenie: Rúru predhrejte na 230 °C. Focacciu pečte asi 20 minút, až kým sa na povrchu neobjaví zlatistá farba a cesto nebude chrumkavé. Po upečení ju preneste na mriežku, aby sa ochladila.

Tento recept na focacciu je ideálny pre každú príležitosť. Je to skvelý doplnok k polievkam, šalátom alebo jednoducho ako chutná maškrta, ktorú si môžete vychutnať samostatne. Focaccia, ktorá je plná chuti a krásne nadýchaná, sa stane vaším obľúbeným domácim pečivom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.