Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáca paštéta: Lahodná pochúťka z kvalitných surovín

Domáca paštéta: Lahodná pochúťka z kvalitných surovín
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca paštéta: Lahodná pochúťka z kvalitných surovín Foto: depositphotos.com
reklama:

Paštéta je vynikajúca delikatesa, ktorá sa hodí na desiatu, ako predjedlo alebo súčasť chutného pohostenia. Jej krémová konzistencia a bohatá chuť v kombinácii s chrumkavým pečivom z nej robia neodolateľnú pochúťku. Ak ju pripravíte v peknej sklenenej nádobe, stane sa aj originálnym a chutným darčekom.

Základom paštéty je kombinácia mäsa a pečene, pričom si ju môžete dochutiť rôznymi bylinkami a koreninami. Skvele sa dopĺňa s tymianom, rozmarínom či brusnicami. S domácou paštétou si získate každého hosťa.

Recept na domácu paštétu

Táto paštéta je ideálna na rýchle občerstvenie alebo ako lahôdka na špeciálne príležitosti. Môžete si ju pripraviť vopred a skladovať v pohároch pre neskoršie použitie.

Potrebné ingrediencie:

  • 1,5 kg bravčového mäsa s tukom (bôčik, pliecko)
  • 500 g bravčovej pečene
  • 30 g soli (alebo podľa chuti)
  • Mleté čierne korenie
  • Štipka nového korenia
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 6 čerstvých vajec

Postup:

  1. Bravčové mäso dajte variť do veľkého hrnca a varte, kým nezmäkne. Po uvarení ho vyberte a nechajte vychladnúť.
  2. Vývar si odložte, budete ho ešte potrebovať. Medzitým pomeľte vychladnuté mäso v mlynčeku.
  3. Pečeň dôkladne očistite a tiež pomeľte.
  4. Vložte pomleté suroviny do veľkej misy, pridajte vajcia, soľ, korenie a muškátový oriešok. Zalejte ich litrom vývaru a premiešajte.
  5. Pre jemnejšiu textúru zmes dôkladne rozmixujte ponorným mixérom.
  6. Sklené nádoby (200-250 ml) dobre umyte a vysušte.
  7. Paštétu nalejte do pohárov, ale neplňte ich úplne – nechajte priestor na rozpínanie počas sterilizácie.
  8. Okraje nádob poutierajte a pevne uzavrite sterilizovanými viečkami.
  9. Sterilizujte pri teplote 100 °C po dobu jednej hodiny.

Aj keď príprava tejto paštéty zaberie trochu viac času, výsledok stojí za to. Ak ste začiatočník, odporúčame experimentovať s koreninami a bylinkami, aby ste si vytvorili ideálnu chuťovú kombináciu podľa vlastných preferencií.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.