Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca paštéta: Lahodná pochúťka z kvalitných surovín

Domáca paštéta: Lahodná pochúťka z kvalitných surovín
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca paštéta: Lahodná pochúťka z kvalitných surovín Foto: depositphotos.com
reklama:

Paštéta je vynikajúca delikatesa, ktorá sa hodí na desiatu, ako predjedlo alebo súčasť chutného pohostenia. Jej krémová konzistencia a bohatá chuť v kombinácii s chrumkavým pečivom z nej robia neodolateľnú pochúťku. Ak ju pripravíte v peknej sklenenej nádobe, stane sa aj originálnym a chutným darčekom.

Základom paštéty je kombinácia mäsa a pečene, pričom si ju môžete dochutiť rôznymi bylinkami a koreninami. Skvele sa dopĺňa s tymianom, rozmarínom či brusnicami. S domácou paštétou si získate každého hosťa.

Recept na domácu paštétu

Táto paštéta je ideálna na rýchle občerstvenie alebo ako lahôdka na špeciálne príležitosti. Môžete si ju pripraviť vopred a skladovať v pohároch pre neskoršie použitie.

Potrebné ingrediencie:

  • 1,5 kg bravčového mäsa s tukom (bôčik, pliecko)
  • 500 g bravčovej pečene
  • 30 g soli (alebo podľa chuti)
  • Mleté čierne korenie
  • Štipka nového korenia
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 6 čerstvých vajec

Postup:

  1. Bravčové mäso dajte variť do veľkého hrnca a varte, kým nezmäkne. Po uvarení ho vyberte a nechajte vychladnúť.
  2. Vývar si odložte, budete ho ešte potrebovať. Medzitým pomeľte vychladnuté mäso v mlynčeku.
  3. Pečeň dôkladne očistite a tiež pomeľte.
  4. Vložte pomleté suroviny do veľkej misy, pridajte vajcia, soľ, korenie a muškátový oriešok. Zalejte ich litrom vývaru a premiešajte.
  5. Pre jemnejšiu textúru zmes dôkladne rozmixujte ponorným mixérom.
  6. Sklené nádoby (200-250 ml) dobre umyte a vysušte.
  7. Paštétu nalejte do pohárov, ale neplňte ich úplne – nechajte priestor na rozpínanie počas sterilizácie.
  8. Okraje nádob poutierajte a pevne uzavrite sterilizovanými viečkami.
  9. Sterilizujte pri teplote 100 °C po dobu jednej hodiny.

Aj keď príprava tejto paštéty zaberie trochu viac času, výsledok stojí za to. Ak ste začiatočník, odporúčame experimentovať s koreninami a bylinkami, aby ste si vytvorili ideálnu chuťovú kombináciu podľa vlastných preferencií.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.