Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nezahoďte staré hrušky! Premeňte ich na lahodné dobroty

Nezahoďte staré hrušky! Premeňte ich na lahodné dobroty
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nezahoďte staré hrušky! Premeňte ich na lahodné dobroty Foto: depositphotos.com
reklama:

Prezreté hrušky nemusia končiť v koši – naopak, môžu sa stať základom skvelých jedál. Sú plné vlákniny, vitamínov a antioxidantov, takže ich využitie v kuchyni je nielen chutné, ale aj zdravé. Ak vám zostali mäkké hrušky a neviete, čo s nimi, inšpirujte sa týmito nápadmi!

1. Svieže hruškové smoothie a šťavy

Mäkké hrušky sú ideálne do smoothie alebo štiav. Stačí ich rozmixovať s jogurtom, mliekom či rastlinným nápojom. Ak chcete získať zaujímavú chuť, pridajte trochu škorice alebo lyžičku medu. Hrušky sa skvele kombinujú aj s jablkami alebo citrusmi.

Tip: Vyskúšajte netradičné hruškové smoothie s koriandrom.

2. Domáce hruškové pyré

Ak chcete využiť hrušky ako zdravú alternatívu sladidla, pripravte si hruškové pyré. Stačí ich krátko podusiť s trochou vody a potom rozmixovať dohladka. Hodí sa do kaší, koláčov aj k mäsu.

Tip: Podávajte hruškové pyré ako omáčku k pečenému kurčaťu.

3. Hrušky v koláčoch a muffinoch

Do pečenia sa staršie hrušky hodia výborne – dodajú cestu vláčnosť a príjemnú sladkú chuť. Nakrájané na menšie kúsky môžu byť súčasťou muffinov, koláčov či buchiet.

Tip: Skombinujte hrušky s mangom pre ešte exotickejší dezert.

4. Sladko-slané kombinácie: Hrušky s mäsom

Hrušky skvelo ladia s mäsom a syrmi. Skúste ich podusiť s cibuľou, cesnakom a trochou korenia a vytvoriť jedinečnú omáčku k pečenému mäsku alebo syrovým tanierom.

Tip: Pripravte si kura zapečené s hruškou a gorgonzolou.

5. Hrušky do raňajok

Nakrájané hrušky sú skvelým doplnkom do ovsenej kaše alebo jogurtu. Ak sú príliš mäkké, stačí ich roztlačiť vidličkou alebo krátko podusiť.

Tip: Vychutnajte si raňajkovú kašu s hruškami a orieškami.

6. Hruškové džemy a čatní

Hrušky sú ideálne na prípravu domácich džemov alebo pikantného čatní, ktoré sa hodí nielen na pečivo, ale aj k syrom a mäsu.

Recept na hruškový džem:

  • 2 kg hrušiek
  • 300 g cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 2 lyžice octu
  • 3 klinčeky

Postup: Hrušky nakrájajte, zmiešajte s octom a vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Pečte 30 minút, potom pridajte polovicu cukru a pokračujte v pečení. Po 20 minútach dosypte zvyšok cukru a pečte ďalších 20 minút. Po upečení rozmixujte, ak je hmota riedka, ešte krátko dopečte. Horúce nalejte do pohárov, uzavrite a otočte hore dnom.

7. Hruškový med – sladká pochúťka

Ak máte radi prírodné sladidlá, vyskúšajte hruškový med. Je vynikajúci do čaju, kaší či jogurtov a dodá jedlám jemnú ovocnú chuť.

Využite prezreté hrušky na maximum a doprajte si originálne domáce pochúťky!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.