Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako pripraviť dokonale hladký tvarohový krém? Jednoduchý trik bez hrudiek

Ako pripraviť dokonale hladký tvarohový krém? Jednoduchý trik bez hrudiek
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako pripraviť dokonale hladký tvarohový krém? Jednoduchý trik bez hrudiek Foto: depositphotos.com
reklama:

Tvarohový krém je skvelou voľbou na prípravu dezertov – či už ho použijete ako náplň do tort a koláčov, alebo si ho vychutnáte samotný s ovocím a piškótami. Jeho ľahká a nadýchaná konzistencia robí z každého sústa skutočný pôžitok.

Hoci sa tento krém skladá len z niekoľkých základných ingrediencií, jeho príprava si vyžaduje správny postup, aby bol dokonale hladký a nesekal sa. Ak sa vám už niekedy stalo, že sa tvaroh s maslom zrazil, nemusíte sa obávať – stačí dodržať jednoduchý trik a váš krém bude vždy nadýchaný a jemný.

Ako správne vyšľahať tvaroh s maslom bez hrudiek

Tvaroh zmiešaný s maslom sa používa nielen na prípravu sladkých krémov, ale aj rôznych nátierok. Kľúčom k dokonale hladkej konzistencii je správna teplota surovín. Ak ich použijete priamo z chladničky, krém sa môže zraziť, preto ich treba nechať dostatočne zohriať na izbovú teplotu.

  • Ak pripravujete nátierku, maslo stačí roztlačiť vidličkou a následne premiešať s tvarohom pomocou varešky. Netreba ho šľahať, stačí ručne vymiešať do spojenej konzistencie.
  • Pri výrobe tvarohového krému do dezertov je dôležité najskôr vymiešať zmäknuté maslo s cukrom do nadýchanej peny. Až keď je maslo hladké a krémové, začneme po častiach pridávať tvaroh a zašľahávať ho na nízkych otáčkach. Tento postup zabráni tomu, aby sa krém zrazil a ostal hrudkovitý.

Ak dodržíte tieto kroky, výsledkom bude jemný a nadýchaný tvarohový krém, ktorý skvele doplní vaše obľúbené dezerty.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.