Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svieže jahodové tiramisu – rýchly a lahodný dezert

Svieže jahodové tiramisu – rýchly a lahodný dezert
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Svieže jahodové tiramisu – rýchly a lahodný dezert Foto: depositphotos.com
reklama:

Každé ročné obdobie prináša svoje typické chute – zima patrí bohatej čokoláde, jeseň voňavým jablkovým koláčom a jar? Jar si pýta niečo ľahké, svieže a farebné. A presne takým dezertom je jahodové tiramisu – kombinácia jemného krému, šťavnatých jahôd a nadýchaných sušienok.

Okrem vynikajúcej chuti majú jahody aj množstvo antioxidantov, ktoré prospievajú zdraviu. Tento recept vám ukáže, ako z nich za pár minút vykúzliť neodolateľný dezert.

Jahodové tiramisu – recept

Suroviny:

  • 10 ks sušienok
  • 350 g čerstvých jahôd
  • 80 g cukru
  • 200 g smotanového syra
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 200 g mascarpone
  • 80 ml mlieka
  • Na ozdobu: 2 jahody, jemne nastrúhané

Postup:

1. Príprava jahodovej zmesi

Najskôr si pripravíme jahodový základ, ktorý dodá tiramisu intenzívnu ovocnú chuť. Do hrnca nasypeme 250 g umytých a nakrájaných jahôd, pridáme cukor a na strednom plameni varíme asi 10 minút. Počas varenia občas premiešame, kým jahody zmäknú a šťava mierne zhustne. Keď je hotovo, necháme zmes vychladnúť.

2. Krémová vrstva

Do veľkej misky vložíme smotanový syr a šľaháme, kým nebude hladký a jemný. Následne postupne prilievame šľahačkovú smotanu a pokračujeme v miešaní. Keď sa zložky spoja, pridáme mascarpone a mlieko, pričom šľaháme, kým nezískame dokonale hladký a krémový krém.

3. Vrstvenie dezertu

Na dno zapekacej misy alebo okrúhlej formy naukladáme prvú vrstvu sušienok. Na okraje formy rozložíme prekrojené jahody a na sušienky rovnomerne natrieme polovicu pripraveného jahodového džemu. Následne pridáme vrstvu krému.

Rovnaký postup zopakujeme ešte raz – položíme ďalšiu vrstvu sušienok, natrieme zvyšný džem a prikryjeme zvyšným krémom. Povrch uhladíme a vložíme do chladničky aspoň na štyri hodiny, aby sa chute spojili a dezert získal správnu konzistenciu.

4. Dokončenie a podávanie

Pred podávaním posypeme vrch nastrúhanými jahodami, ktoré dezert nielen krásne ozdobia, ale pridajú mu aj sviežu arómu.

Prečo si tento dezert zamilujete?

 Rýchla a jednoduchá príprava
 Perfektná kombinácia krémovej a ovocnej chuti
 Skvelý spôsob, ako využiť čerstvé jahody

Ak máte chuť na niečo jemné a osviežujúce, toto jahodové tiramisu vás určite nesklame. Stačí pár základných surovín a vytvoríte dezert, ktorý si zamilujú všetci!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.