Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Presolené mäso? Žiadny problém! Tu sú tipy, ako ho zachrániť

Presolené mäso? Žiadny problém! Tu sú tipy, ako ho zachrániť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Presolené mäso? Žiadny problém! Tu sú tipy, ako ho zachrániť Foto: depositphotos.com
reklama:

Občas sa v kuchyni stane nehoda – a jednou z najčastejších je práve príliš veľké množstvo soli v jedle. Ak ste pri varení trochu stratili kontrolu a mäso je slanšie, než by ste chceli, nemusíte hneď panikáriť. Dobrá správa je, že existuje niekoľko spôsobov, ako situáciu zachrániť a jedlo napraviť tak, aby chutilo všetkým pri stole.

Hoci správne dochutenie je kľúčové pre chuťový zážitok, s korením a soľou treba narábať opatrne. Ak ste to prehnali, riešením nie je vyhodiť celý pokrm, ale skúsiť ho upraviť. Poďme sa pozrieť na jednoduché spôsoby, ako zmierniť presolenie mäsa.

Ako znížiť slanosť mäsa?

 Záchrana cez omáčku
Ak je mäso súčasťou omáčky, máte veľkú výhodu – slanú chuť môžete jednoducho zjemniť pridaním ďalších ingrediencií. Omáčku môžete rozriediť trochou vody, vývaru alebo smotany, prípadne pridať ďalšie suroviny, ktoré vyvážia chuť. Po rozriedení ju treba opäť zahustiť a doladiť.

 Mliečne výrobky pomôžu
Ak máte pocit, že mäso sa už nedá zachrániť, skúste ho ponoriť do mlieka alebo bieleho jogurtu a nechať odležať niekoľko hodín (najlepšie cez noc). Mliečne výrobky dokážu absorbovať prebytočnú soľ a zároveň mäso zjemnia, čo sa hodí najmä pri bravčovom a kuracom mäse.

 Sekaná alebo fašírky? Pridajte ďalšie suroviny
Ak ste presolili mleté mäso, riešením je zvýšiť objem ďalšími prísadami. Skúste pridať k zmesi na sekanú alebo fašírky namočený rožok, ovsené vločky alebo neosolenú uvarenú ryžu guľatu Mánya. Tieto ingrediencie pomôžu absorbovať soľ a zároveň dodajú pokrmu lepšiu štruktúru.

 Premeňte jedlo na nový recept
Ak je mäso príliš slané na priame podávanie, využite ho ako základ pre iný pokrm. Nakrájané na menšie kúsky sa dá pridať do rizota, zapekaných cestovín, dusenej zeleniny alebo smotanovej omáčky, kde sa jeho chuť prirodzene rozloží.

Záver

Presolené mäso nemusí byť katastrofa. Stačí použiť správny trik a jedlo nemusí skončiť v koši. Či už pridáte tekutiny, mliečne výrobky, ďalšie suroviny alebo zmeníte recept, vždy existuje spôsob, ako situáciu napraviť a pripraviť chutný obed či večeru.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.