Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodná tvarohová nátierka: Rýchla desiata plná bielkovín

Lahodná tvarohová nátierka: Rýchla desiata plná bielkovín
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná tvarohová nátierka: Rýchla desiata plná bielkovín Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte chutnú a výživnú desiatu, ktorá sa hodí aj na pohostenie pre návštevu, tvarohová nátierka je skvelou voľbou. Vďaka svojej univerzálnosti sa dá ľahko obmieňať pridaním rôznych surovín, takže zakaždým môže chutiť inak.

Tvaroh je výborným zdrojom bielkovín, vápnika a ďalších dôležitých živín. Navyše sa dá použiť v sladkých aj slaných jedlách, no v podobe nátierky si ho obľúbi každý, kto má rád rýchle, jednoduché a zdravé jedlá.

Jednoduchý recept na tvarohovú nátierku

Príprava tejto nátierky vám nezaberie viac ako pár minút, no výsledok rozhodne stojí za to!

Potrebné suroviny:

  • 1 balenie tvarohu (jemný alebo hrudkovitý podľa preferencie)
  • 2 menšie mrkvy
  • kúsok zeleru
  • 2 uvarené vajcia
  • 1 cibuľa alebo biela časť póru
  • štipka soli a mletého čierneho korenia
  • niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
  • 2 lyžice majonézy alebo 50 g masla

Postup prípravy:

  1. Vajcia vložte do vriacej vody a varte ich približne 10 minút, aby boli natvrdo. Po uvarení ich prelejte studenou vodou a ošúpte.
  2. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Mrkvu a zeler nastrúhajte na jemno, rovnako tak aj uvarené vajcia.
  4. Všetky pripravené suroviny vložte do misy, pridajte tvaroh, majonézu alebo maslo a dobre premiešajte.
  5. Nakoniec dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením podľa vlastnej chuti.

Táto nátierka je ideálna na čerstvý chlieb, celozrnné pečivo alebo krekry. Môžete ju podávať aj ako dip k nakrájanej zelenine. Ak chcete ešte intenzívnejšiu chuť, skúste pridať čerstvé bylinky, napríklad pažítku, petržlen alebo kôpor.

Skúšajte rôzne kombinácie ingrediencií a vytvorte si vlastnú verziu tejto zdravej a chutnej pochúťky!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.