Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hovädzie ragú na červenom víne: Lahodné a intenzívne chute z hovädzieho chvosta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hovädzie ragú na červenom víne: Lahodné a intenzívne chute z hovädzieho chvosta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hovädzie ragú na červenom víne: Lahodné a intenzívne chute z hovädzieho chvosta Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Niektoré časti hovädzieho mäsa v sebe ukrývajú neobyčajnú hĺbku chuti, ktorú dokážete naplno využiť správnou prípravou. Hovädzí chvost patrí medzi takéto poklady – keď sa pomaly dusí, výsledkom je bohato ochutené, šťavnaté a lahodné ragú. K tomu sa skvele hodí suché červené víno, ktoré omáčke dodá noblesu.

reklama:

Suroviny

  • 800 g hovädzieho chvosta
  • 1 lyžica bravčovej masti
  • 1 cibuľa
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 vetvička tymiánu
  • 2 lyžičky divinového korenia
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 5 šampiňónov
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice brusnicového džemu
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mäso umyte, osoľte, okoreňte a nechajte chvíľu odpočívať. V tlakovom hrnci rozohrejte masť a mäso sprudka opečte z oboch strán. Keď dostane peknú hnedastú farbu, vyberte ho a odložte bokom.

2. Krok

Do výpeku pridajte nasekanú cibuľu a strúčiky cesnaku v celku. Nechajte zľahka orestovať a pripojte na menšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu. Restujte, kým sa zelenina nezačne sfarbovať dozlata.

3. Krok

Opečené hovädzie kusy vložte späť do hrnca a premiešajte s restovanou zeleninou. Pridajte bylinky, divinové korenie a trocha soli. Zalejte červeným vínom a vývarom. Hrniec uzavrite a varte pod tlakom asi 90 minút, pokiaľ nebude mäso dokonale mäkké.

4. Krok

Keď je mäso hotové, vyberte ho a vývar spolu so zeleninou rozmixujte alebo prepasírujte. Omáčku vyladí brusnicový džem a studené maslo, ktoré jej dodá hodvábnu konzistenciu.

5. Krok

Na panvici rozpustite maslo, pridajte nakrájané šampiňóny a orestujte ich do zlatistej farby. Dochuťte soľou a podávajte spolu s ragú. Ako prílohu odporúčame nadýchanú zemiakovú kašu.

reklama:

Tento recept vám prinesie gurmánsky zážitok priamo z domácej kuchyne. Hovädzie ragú plné chuti sa skvelo hodí na výnimočné obedy aj sviatočné večere.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

151 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.