Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mrazom sušené ovocie: Ľahké ako vánok, chrumkavé ako čerstvé ráno

Mrazom sušené ovocie: Ľahké ako vánok, chrumkavé ako čerstvé ráno
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mrazom sušené ovocie: Ľahké ako vánok, chrumkavé ako čerstvé ráno Foto: depositphotos.com
reklama:

Poznáte ovocie, ktoré vyzerá ako čerstvé, chutí skvele, no vydrží celé mesiace? Reč je o lyofilizovanom ovocí – teda o ovocí sušenom mrazom. Ide o špeciálny spôsob konzervácie, pri ktorom sa ovocie najskôr zmrazí a potom zbaví vlhkosti v podmienkach nízkeho tlaku. Výsledkom je ľahučký, krehký snack, ktorý si zachová farbu, tvar aj chuť takmer ako v pôvodnom stave.

Vďaka tejto metóde si ovocie uchová nielen svoje nutričné hodnoty, ale aj vôňu a prirodzené arómy. Získava si tak čoraz väčšiu obľubu nielen u fanúšikov zdravého stravovania, ale aj u rodičov, cestovateľov či športovcov. A čo je skvelé – vydrží dlho bez chladenia a neobsahuje žiadne zbytočné pridané látky.

Ako sa dá využiť „lyo“ ovocie v bežnom živote?

Lyofilizované ovocie nie je len nejaká diétna vychytávka. Je to plnohodnotná potravina, ktorá môže obohatiť každodenný jedálniček. Tu je niekoľko nápadov, kde ho oceníte najviac:

  • Rýchla desiata na cesty – keď potrebujete niečo malé pod zub, čo nezaberie miesto a nezničí sa v batohu.

  • Osvieženie do raňajok – v kombinácii s vločkami, granolou alebo orechmi dodá každému müsli nový rozmer.

  • Zaujímavý prvok do jogurtov a kaší – celé kúsky dodajú štruktúru, rozdrvené ovocie zas zvýrazní chuť.

  • Tajná ingrediencia pri pečení – koláče, muffiny aj krémy získajú s takýmto ovocím svieži nádych a farbu bez umelých farbív.

  • Ozdoba aj farbivo v jednom – kúsky vyzerajú na tortách výborne, ovocný prášok zase prefarbí polevy či cesta.

  • Do nápojov – perfektne sa hodí do smoothie, mliečnych kokteilov či domácich limonád.

Či už si ho dáte len tak do ruky ako zdravú pochúťku, alebo ho zakomponujete do varenia a pečenia, vždy prekvapí intenzívnou chuťou a príjemnou chrumkavosťou. A hoci má lyofilizované ovocie miesto v každej domácnosti, obľubujú ho predovšetkým deti – možno práve preto, že chutí ako sladkosť, no bez výčitiek.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.