Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špenátová roláda s krémovým syrom a lososom – delikatesa, ktorá zaujme chuťou aj vzhľadom

reklama:
Špenátová roláda s krémovým syrom a lososom – delikatesa, ktorá zaujme chuťou aj vzhľadom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špenátová roláda s krémovým syrom a lososom – delikatesa, ktorá zaujme chuťou aj vzhľadom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte recept, ktorý očarí nielen chuťové poháriky, ale aj oči, špenátová roláda je presne to pravé. Táto slaná pochúťka v sebe spája sviežosť špenátu, jemnosť syrového krému a výraznú chuť údeného lososa. Pripravuje sa rýchlo, vyzerá luxusne a chutí ešte lepšie – ideálna voľba na oslavy, pohostenie či nedeľné pohody.

reklama:

Suroviny

  • 300 g mrazeného nasekaného špenátu
  • 5 vajec
  • 300 g jemného smotanového syra (napr. Lučina, Duko...)
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 3 až 4 lyžice hladkej múky
  • ¼ balíčka kypriaceho prášku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 125 g údeného lososa
  • 2 až 3 lyžice strúhaného parmezánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv nechajte špenát rozmraziť a krátko ho poduste – postačí pár minút, len aby zmäkol. Potom ho nechajte úplne vychladnúť.

2. Krok

Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh – čím pevnejší, tým lepšie drží cesto.

3. Krok

Žĺtky vyšľaháme spolu s asi 50 g smotanového syra a vychladnutým špenátom. Dochutíme soľou, prisypeme múku a kypriaci prášok. Nakoniec opatrne primiešame bielkový sneh – zľahka, aby cesto ostalo nadýchané.

4. Krok

Hotové cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 15 minút, kým povrch nezozlátne.

5. Krok

Zvyšných 250 g syra premiešame s prelisovaným cesnakom a parmezánom – môžete dať aj viac, ak máte radi intenzívnejšiu chuť. Výsledkom má byť hladký a natierateľný krém.

6. Krok

Vychladnutý plát cesta potrieme pripravenou syrovou plnkou a na ňu poukladáme plátky lososa. Potom všetko opatrne zvinieme do pevnej rolády – ideálne po dlhšej strane.

7. Krok

Roládu posypeme zvyšným parmezánom a necháme ju v chladničke niekoľko hodín zatuhnúť. Až potom krájame na plátky – najlepšie ostrým nožom, aby rez vyzeral úhľadne.

reklama:

Túto roládu môžete pripraviť aj deň vopred – chuť sa krásne rozloží a štruktúra sa spevní. Hodí sa ako predjedlo, ale aj ako elegantné pohostenie na oslavy či sviatky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.