Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánovo-jablková mramorová bábovka – šťavnatý koláč, ktorý zmizne zo stola skôr, než vychladne

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Banánovo-jablková mramorová bábovka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Banánovo-jablková mramorová bábovka – šťavnatý koláč, ktorý zmizne zo stola skôr, než vychladne Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáte inšpiráciu na sladký zákusok, ktorý ulahodí celej rodine? Táto mramorová bábovka spája jemnú chuť banánu s osviežujúcimi kúskami jablka a vďaka nadýchanému kakaovému víru nielen výborne chutí, ale aj krásne vyzerá. Stačí ju jemne pocukrovať a máte ideálne pohostenie na nedeľné popoludnie.

reklama:

Suroviny

  • 400 g polohrubej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g masla
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 zrelý banán
  • 1 menšie jablko
  • kakao na zafarbenie časti cesta
  • Na prípravu formy:
  • maslo alebo iný tuk
  • hrubá múka na vysypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bábovkovú formu najprv dôkladne vymažte tukom a vysypte múkou – bábovka sa vám potom ľahko vyklopí a zachová si pekný tvar.

2. Krok

Banán roztlačte vidličkou na hladkú kašu. Jablko ošúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na drobné kocky.

3. Krok

Oddeľte bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh – pomaly, bez soli, v čistej mise, aby bol čo najpevnejší.

4. Krok

V samostatnej miske vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne prišľahajte žĺtky. Potom pridajte mlieko a po častiach prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver jemne zapracujte sneh z bielkov – ideálne varechou alebo stierkou, aby cesto ostalo nadýchané.

5. Krok

Z hotového cesta si odoberte približne päť lyžíc a premiešajte ich s kakaom – vznikne tmavá časť na mramorový efekt. Do svetlej časti potom primiešajte banánovú kašu a nakrájané jablko.

6. Krok

Do formy najskôr nalejte polovicu svetlého cesta, na to kakaové, a potom zvyšok ovocného cesta. Pomocou vidličky alebo špajdle urobte vo vnútri formy niekoľko ťahov vlnovkami, aby sa cesto ľahko premiešalo a vytvorilo efekt mramoru.

7. Krok

Bábovku vložte do rúry vyhriatej na 170 °C a pečte približne 50 minút. Po upečení ju nechajte chvíľu vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte.

reklama:

Pokiaľ ju poprášite práškovým cukrom alebo ozdobíte jemnou polevou, bábovka bude nielen chutná, ale aj vizuálne lákavá. Hodí sa k poobednej káve aj ako milé prekvapenie pre návštevu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.