Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná paradajková polievka z rúry: Bez múky, no plná chuti. Skvelo vynikne s bazalkou, smotanou a krutónmi

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jemná paradajková polievka z rúry: Bez múky, no plná chuti. Skvelo vynikne s bazalkou, smotanou a krutónmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná paradajková polievka z rúry: Bez múky, no plná chuti. Skvelo vynikne s bazalkou, smotanou a krutónmi Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Paradajky nemusia byť len súčasťou letných šalátov či základom domácich omáčok. Ak máš po ruke zrelé, sladkasté kúsky – zo záhrady alebo trhu – vyskúšaj z nich pripraviť túto lahodnú polievku. Je prirodzene krémová aj bez múky a vďaka pečeniu má intenzívnu chuť, ktorú podčiarkuje bazalka a jemná kyslá smotana.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg čerstvých paradajok
  • 1 lyžička soli + čerstvo mleté korenie
  • 4 lyžice kvalitného olivového oleja
  • 10 g masla
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť bazalkových lístkov
  • 3 lyžičky trstinového cukru
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 šálka chrumkavých krutónov
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Paradajky nakrájaj na štvrtiny a rozlož ich na plech tak, aby boli rezom nahor. Posyp ich soľou, pokvapkaj olivovým olejom a vlož do vyhriatej rúry na 210 °C. Peč ich približne 20 minút – budú mäkké, šťavnaté a ľahko skaramelizované.

2. Krok

V hrnci rozohrej maslo a nechaj na ňom zosklovatieť nadrobno nasekanú šalotku. Následne pridaj cesnak a krátko ho orestuj, len čo začne voňať. Potom vlož upečené paradajky aj so šťavou, ktorá sa uvoľnila počas pečenia – nič nevyhadzuj, každý kúsok chutí.

3. Krok

Celú zmes nechaj jemne variť asi 15 minút, aby sa chute prepojili. Potom pridaj čerstvú bazalku a všetko dôkladne rozmixuj tyčovým mixérom do hladkej polievky.

4. Krok

Ak je polievka príliš hustá, môžeš ju zľahka zriediť vývarom alebo trochou vody – množstvo prispôsob tomu, ako veľmi šťavnaté boli paradajky. Nakoniec ju dolaď soľou a trstinovým cukrom podľa vlastnej chuti. Na tanieri ju podávaj s lyžicou kyslej smotany, niekoľkými kvapkami olivového oleja a štipkou čierneho korenia. Pre ešte lepší výsledok pridaj pár lístkov bazalky, chrumkavé krutóny a hoblinky parmezánu.

reklama:

Ak máš silný mixér, nemusíš paradajky pred pečením lúpať – šupka sa rozmixuje úplne dohladka a pritom zachová všetky vitamíny. Tento recept si zamiluješ pre jeho jednoduchosť aj chuťový zážitok.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.