Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáca višňová zmrzlina s jogurtom a sladkým ovocným sirupom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domáca višňová zmrzlina s jogurtom a sladkým ovocným sirupom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca višňová zmrzlina s jogurtom a sladkým ovocným sirupom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Letné dni si priam pýtajú niečo osviežujúce, krémové a ovocné. A čo je lepšie ako poctivá domáca zmrzlina s chuťou dozretých višní? Tento recept spája svieži biely jogurt, vyšľahanú smotanu a šťavnaté ovocie do dokonalej harmónie chutí. A ako čerešnička na torte – sladkokyslý višňový sirup, ktorý sa hodí nielen na zmrzlinu, ale aj na palacinky či jogurt.

reklama:

Suroviny

  • Základ na zmrzlinu:
  • 500 g odkôstkovaných višní
  • 450–500 ml hustého bieleho jogurtu
  • 400 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 2 až 3 lyžice kryštálového cukru
  • Višňový sirup (topping):
  • 1,5 kg višní (bez kôstok)
  • 750 g kryštálového cukru
  • 1 balenie želírovacieho prípravku
  • 2 lyžičky kyseliny citrónovej
  • približne 100 ml vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme tým, že čerstvé višne rozmixujeme na hladkú zmes spolu s cukrom. Vznikne ovocné pyré plné chuti.

2. Krok

Smotanu vyšľaháme do tuha – mala by byť pevná, no stále nadýchaná.

3. Krok

K šľahačke pridáme jogurt, jemne premiešame a následne zapracujeme aj rozmixované višne.

4. Krok

Pripravenú zmes rozdelíme do nádob (napr. 2 litrové alebo 4 menšie) a dáme zamraziť. Ak chcete dosiahnuť jemnejšiu konzistenciu, odporúča sa zmrzlinu počas mrazenia aspoň raz premiešať.

5. Krok

Višne prepláchneme, odkôstkujeme a dáme do hrnca s trochou vody – len toľko, aby sa nepripálili. Na miernom ohni ich varíme, kým nezmäknú a nepustia šťavu.

6. Krok

Prisypeme väčšinu cukru (asi dve tretiny) a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Necháme niekoľko minút prebublávať.

7. Krok

Zvyšný cukor zmiešame s kyselinou citrónovou a želírovacím prostriedkom. Túto suchú zmes pridáme k ovociu a pokračujeme vo varení ďalších 5 minút.

8. Krok

Horúci topping prelejeme do čistých sklenených pohárov, pevne uzatvoríme a otočíme hore dnom. Po vychladnutí zostane sirup tekutý, no krásne hustý – ideálny na polevu či do nápojov.

reklama:

Ak nemáte zmrzlinovač, nevadí – tento recept funguje výborne aj bez neho. Zmrzlina síce nebude úplne ako z obchodu, ale jej chuť bude o to autentickejšia. Vďaka jogurtu pôsobí sviežo a krémovo zároveň, a topping jej dodáva tú správnu bodku.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.